Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
English

Новини, анализи, мнения - Tribune.bg

Меню
  1. Начало
  2. Мнения
  3. Сърпове и чукове с превес над националния флаг на митинга на БСП

Мнения

Сърпове и чукове с превес над националния флаг на митинга на БСП

Снимка:

Песните - символи на падането на комунизма се чуха на шествието

На митинга на БСП за 1 май сърповете и чуковете преобладаваха като символи над националния флаг. На шествието, с което социалистите решиха да дадат начало на предизборната си кампания за Европейските избори на 26 май, само тук-там можеше да бъде видян флагът на ЕС или българският трибагреник. За сметка на това червените знамена, знамето на Русия, както и такива с типичния символ на комунизма - сърп и чук – преобладаваха. Не липсваха и символи като лика на Тодор Живков и други комунистически лидери.

Разбира се не може митинг без музика. Очаквано в центъра на София се чу Социалистическия интернационал. Чу се и българският химн, както и този на Европа. Парадоксът обаче бе най-силен, когато се чуха култовите песни – символ на падането на комунизма:  Another Brick in the Wall (Още една тухла в стената) на Pink Floyd и Wind of change ( Вятър на промяната) на Scorpions. И двете парчета са символ на падането на Берлинската стена. В България те се свързват също с края на комунистическата власт. Така че е доста изненадващо, как наследниците на БКП у нас решават да ги слушат по време на митинга си. И макар поводът да бе Денят на труда заради кампанията очаквано политическите речи не липсваха. А начело бяха лидерката на червените Корнелия Нинова и водачът на листата им Елена Йончева.  

 


Коментари (1)

АЛО, МИЛИОНЧЕВА СЪМ Тя знае защо крещи, но вие не знаете защо сте там. Лумпени+дебили= нагли комунисти. Кои банки са набелязали да фалират? Сергей Станишев да върне заграбените милиарди. Не се ли срамува, че баща му е един от тези, които скриха истината за Чернобил и отрекоха народа за цял живот. СРАМ ЗА ТЕЗИ, КОИТО ПОДКРЕПЯТ КОМУНИСТИЧЕСКИТЕ КРАДЦИ! НО С ОБВИНЯЕМИ В ЕП, СРАМЪТ ЩЕ Е ЗА ЦЯЛА Б-Я! Ще видите германски пенсии и еврофондове от комумистите, на луково лято. Когато не носиш отговорност, лесно се обещава, както е казано "ВИЕ НИ ИЗ ЕРЕТЕ СЕГА, ПОСЛЕ ЩЕ ВИДИТЕ НИЕ НА КАКВО СМЕ СПОСОБНИ". ЗА СЪЖАЛЕНИЕ, НЕ НА ВСИЧКИ СЕ ОТДАВА РАЗСЪЖДЕНИЕТО М/ДУ ОБЕЩАНИЯ И РЕАЛИЗАЦИЯ; МЕЖДУ ЕВРОПЕЙКА Б-Я И ЕВРАЗИЙСКА Б-Я! АЗ ИЗБИРАМ ЕВРОПЕЙСКА Б-Я С 12 !!!
01.05.2019 22:12 / Отговор

Добави коментар
Топ новини

виж още

Актуална тема