Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
English

Новини, анализи, мнения - Tribune.bg

Меню
  1. Начало
  2. Мнения
  3. Ще понесе ли президентът отговорност за състоянието на над 200 военни, приети във ВМА с коронавирус?

Мнения

Ще понесе ли президентът отговорност за състоянието на над 200 военни, приети във ВМА с коронавирус?

Снимка:

След огромния брой заразени президентът отново ще се изявява на фона на военни униформи – на панихида в памет на загинали воини

Очевидно Румен Радев не се вълнува от огромния мащаб на пораженията, които нанася желанието му за изява на фона на военни униформи и утре е решил отново да се смеси с тълпата като участва във военен ритуал. Според информацията от прессекретариата на държавния глава Радев ще бъде почетен гост на панихида за Архангелова Задушница, с който ще бъде почетена паметта на загиналите български воини.

Засега върховният главнокомандващ на въоръжените сили Румен Радев отказва да коментира състоянието на огромния брой заразени военни след организираното от него мащабно учение на полигона „Корен“ в края на месец октомври. Но в същото време критикува държавата, че не предприема мерки да предпази хората от зараза с коронавирус.

Според запознати в последните 10 дни симптоми са проявили над 200 военни от Сухопътни войски, които са със симптоми на коронавирус –оплакват се от температура, кашлица, мускулни болки в цялото тяло.

Част от генералитета на ВВС също бе приземен след събитие с Румен Радев като по последна информация над 10 генерали от Сухопътни войски и 7 генерали от ВВС са във ВМА. Те са били заразени с коронавирус след пищния банкет за празника на авиацията на 16 ноември в резиденция „Лозенец“, на който присъстваха над 300 гости, без никакви предпазни мерки.

Скандалът, който породи съмнения дали Румен Радев не е заразоносител на вируса, започна когато той категорично отказа да се карантинира, въпреки състоянието на заболелия командир на ВСС Димитър Петров и замина с 30 души делегация за Естония. След като беше изгонен от там поради страха на естонските лидери от зараза реши да обикаля страната, за да си „изпълнява програмата“. Президентът се изолира за 10 дни едва след като  дясната му ръка Димитър Стоянов бе приет в полубезсъзнание във ВМА. Но не смята да спре с медийните изявите, напротив.

Дали утрешното събитие, което Радев ще използва да се покаже пред медиите, няма да доведе до бум на заразата в централните поделения на армията и цяла София - предстои да разберем в близките дни. Виновни вероятно отново няма да има.  


Коментари (2)

СПРЕТЕ ПРОСТАКА!!....... СПРЕТЕ ТЕРОРИСТА!!...... СПРЕТЕ ВИРУСА!!................ ЗДРАВНАТА ПОЛИЦИЯ ДА ГО АРЕСТУВА - И В ИЗОЛАТОРА..........
ДО НАМИРАНЕТО НА ВАКСИНА СРЕЩУ ТОЗИ ДОЛЕН ВИРУС..........
06.11.2020 21:51 / Отговор
кесо По традиция комунистите поемат вината само с мезета, както декларират те самите. Така че не очаквайте Румбата да поеме вината /без мезета де/.
07.11.2020 09:18 / Отговор

Добави коментар
Топ новини

виж още

Актуална тема