Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
English

Новини, анализи, мнения - Tribune.bg

Меню
  1. Начало
  2. Мнения
  3. Служебното правителство и Радев нарушават собствената си заповед за „зелените“ сертификати

Мнения

Служебното правителство и Радев нарушават собствената си заповед за „зелените“ сертификати

Служебното правителство и Румен Радев погазва собствената си заповед за „зелен“ сертификат, научи Tribune.bg. На 19 октомври Стойчо Кацаров представи новите мерки, които въвеждат - именно допуск с такъв сертификат. Здравният министър разясни подробно къде и как ще се влиза с него.

На въпрос на журналисти дали когато се отразяват пресконференции ще могат да бъдат без зелен сертификат, след като не се изисква за влизане в други държавни институции, Кацаров отговари категорично: Ами не, ще трябва да имате зелен сертификат.

Оказва се, че това съвсем не е така. За да може властта да се отразява без никакви ограничения от въвеждането на заповедта до ден днешен на нито един журналист или оператор не е поискан „зелен“ сертификат при влизане в здравното министерство, в Министерския съвет, в Президентството или на друго място.

Така например, за да отразят пърформанса на Кацаров с хванатите ръце, десетки журналисти и оператори бяха в малката зала в здравното ведомство. На входа обаче никой не им е поискал нужния документ, който отразява, че имат отрицателен тест или ваксина. Според източници на медията ни на пресконференцията е имало журналисти, които са били без ваксина или отрицателен тест и са били допуснати на събитието. Същото е положението и с късния брифинг на образователния министър Николай Денков преди няколко дни. Отново без проверки и колеги без сертификати.

Румен Радев също не смята, че заповедта на Кацаров трябва да се спазва и допуска в президентството журналисти без сертификат, за да може да отразяват зачестилите му срещи в последните дни.  

 


Топ новини

виж още

Актуална тема