Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Мнения
  3. Смъртта на 19-годишно момиче за политическа употреба

Мнения

Смъртта на 19-годишно момиче за политическа употреба

Смъртта на 19-годишно момиче за политическа употреба - Tribune.bg
Снимка:

Има ли моменти, в които просто трябва да млъкнеш, колкото и да си умен и красив? Къде е границата между политическите амбиции и елементарното възпитание? Заслужава ли поредната невинна жертва на пътя поне минута мълчание от всезнаещите? 

„Камион помете 19 -годишно момиче в София“. С тази новина започна петъчната сутрин, като кадрите от мястото на жестоката трагедия на бул. „Гоце Делчев“ бяха потресаващи. Първоначалната информация беше, че момичето е премазано, докато чака на спирката, което часове по-късно разследващите опровергаха. Оказа се, че момичето е било блъснато около 9:30 сутринта на пешеходна пътека в близост до спирката, а не на самата спирка. 

Видели снимка в интернет на камиона, качен върху тротоара, от „Спаси София“ започнаха да политиканстват минути след инцидента. Без да има каквито и да е изводи какво и как е причинило жестоката катастрофа, от организацията на Борис Бонев вече имаха заключение, предложение и готов извод кой от Столична община бездейства. 

В официалната страница на „спасителите на София“ се появи следния текст: „За съжаление денят започва с тъжни новини за загинал чакащ на автобусна спирка (…) Но точно за такива случаи има инфраструктурно решение (…) Настояваме специален тип бордюри да бъдат поставени на булевардите с висока скорост като Цариградско шосе и България. (…)“ 

Какви са изводите на очевидците и на разследващите органи: „Камионът подскочи на самата пешеходна, явно бутнал вече жената, изхвърли я на 5-6 метра, и тогава се заби в спирката“, разказва свидетел. 

По това време нямаше хора на спирката. Камионът не намали на пешеходната пътека, разказва друг очевидец. 

Според всезнаещите експерти от „Спаси София“ пешеходните пътеки не са ли възпиращи инфраструктурни решения, които целят намаляване на скоростта?  Или най-важното е да публикуваме прибързаните си изводи с цел лична изгода – на гърба на трагедията на едно 19 -годишно момиче и нейното семейство. 

Да, войната по пътищата е чума, която трябва да се излекува със спешни и безкомпромисни мерки. Да, всички политици, общественици и експерти трябва да участват в този процес. Да, властимащите са съучастници в тези убийства и самоубийства на пътя чрез бездействието си. 

Но – замълчете поне за минута пред паметта на жертвите! Защото никой, дори и най-големият експерт, не е застрахован.

фейсбукфейсбук

 


 

Етикети Спаси София
Топ новини виж още
Актуална тема
Анкети
Дарявали ли сте лични средства за политическа партия?
Покажи резултати Скрий резултати