Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Мнения
  3. Станислав Балабанов пред Tribune: Не виждам нов политически проект с шанс за 50-тия парламент

Мнения

Станислав Балабанов пред Tribune: Не виждам нов политически проект с шанс за 50-тия парламент

Станислав Балабанов пред Tribune: Не виждам нов политически проект с шанс за 50-тия парламент - Tribune.bg
Снимка:

Ще се справи ли със задачата да организира честни избори новият служебен кабинет и има ли шанс за нов политически проект в 50-тия парламент Tribune.bg разговаря с народния представител от ИТН Станислав Балабанов.

Г-н Балабанов, какво очаквате от служебния кабинет?

Нямам представа. Ще видим какво ще свърши. Единственото, което се вижда за момента е, че това е политически кабинет на ГЕРБ, а заслугата е на ПП и ДБ. Те промениха по този глупав начин конституцията и докараха старото статукво преформатирано през служебен кабинет да управлява следващите два месеца.

Ще се проведат ли честни избори?

Никога не е имало изцяло честни избори в практиката, която наблюдаваме, откакто се занимаваме с политика. Надявам се, обаче, след като ПП и ДБ нямат никакво участие в подготовката и правенето на предстоящите избори, те да са малко по-честни от предходните.

Ако разгледаме членовете на кабинета, има ли лица, които свързвате със статуквото?

То, ако разгледаме някои от тях, те крещят, че са част от ГЕРБ - като политически биографии и хора, които през годините са били свързвани с тази партия. То си личи, че е кабинет на ГЕРБ, включително и служебният министър-председател.

И Евтим Милошев?

Той Слави го определи - явно е турист и затова отговаря на изискванията да е министър на туризма. Ние нямаме никакво участие в този служебен кабинет. Това беше отговорност на служебния премиер да го събере и да го предложи. Президентът издаде указ и оттук нататък ще имат два месеца да управляват.

Само два месеца ли? Появиха се прогнози, че наесен ни чакат нови избори и този служебен кабинет ще управлява по-дълго?

Това ще го решат българските граждани.От тях зависи. Излизат да гласуват, определят съдбата на 50-тия парламент. Виждаме как сме представени вътреи решаваме.

Нови играчи?

Не, прекалено са маргинални тези, които са извън парламента в момента. Не виждам стойност в нов политически проект. Единствената алтернатива и в 50-тия парламент остава ИТН.


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети