Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
English

Новини, анализи, мнения - Tribune.bg

Меню
  1. Начало
  2. Мнения
  3. Тежък удар по Младежкото обединение на БСП – темата, за която никой не говори

Мнения

Тежък удар по Младежкото обединение на БСП – темата, за която никой не говори

Снимка:

Това ли са младите на БСП?

Вчера станахме свидетели на сериозен обрат в евролистата на Българската социалистическа партия. Да, всички сме изненадани от пренареждането на различни ключови политици от БСП… Само че човекът на завидната позиция „3” остана в сянка (или по-точно – всички останаха толкова шокирани, че загубиха „ума и дума” от резултата).

Коя всъщност е Цветелина Пенкова?

В различни медии се изписа за опита ѝ извън България. Разбрахме, че се е пробвала и провалила в „кастинга за нови политици на Слави Трифонов”. Както и, че изпитва сериозни затруднения да отговори кои са финансовите министри на България и Великобритания.

Нещото, което я доближава до политика е Клубът „Милениум“ – структура, която според някои медийни публикации се появява през 2018 г., но малцина знаят, че всъщност съществува няколко години преди това. Или ако трябва да сме по-конкретни – той се заражда около кампанията за нов Генерален секретар на ООН, в която ревностно защитаваха кандидатурата на Ирина Бокова за високия пост.

Председател на „Милениум” е Румен Чолаков, а колежката му Цветелина Пенкова е зам.-председател. Именно тази група стоеше зад провокациите при посещението на премиера в Лондон през 2016 г. Още тогава те не крият левите си възгледи.

Същият Румен Чолаков беше номиниран от служебното правителство на Румен Радев за позицията „Специален пратеник на Генералния секретар по въпросите на младежта”, при положение че друг българин имаше сериозна подкрепа от над 30 международни неправителствени организации. Кандидатурата на Чолаков беше автоматично отхвърлена и се прие с доза смях в ООН, поради липсата на какъвто и да е опит в сферата на младежките политики.

Това бе кратко лирическо отклонение за историята на Клуб „Милениум”, който освен всичко, се явява и със собствена листа, наречена „Коалиция на младите”, използвайки регистрацията на НДСВ/Новото Време.

Но да се върнем на кандидатурата на Цветелина Пенкова. Тук можем да си зададем няколко въпроса.

Къде останаха видни фигури от Младежкото обединение на БСП? 

Защо не са предложени в листата на избираеми места?

По този начин БСП не ни ли демонстрира, че предпочита „младежи-парашутисти” пред собствените си кадри в младежката организация?

Защо нямаше ясно становище от МО на БСП, ако те подкрепят кандидатурата на Цветелина Пенкова?

Такава ли несистематична политика към младежта трябва да очакваме от БСП, при евентуалното им завръщане във властта? 

Ако сравним листата на БСП с ГЕРБ, ще видим ясно, че Младежи-ГЕРБ имат няколко основни представители в листата, като някои се борят дори за втори мандат в Европарламента. Всъщност може би това не трябва да ни учудва, при положение че единственият младежки представител на БСП в миналия мандат на Европейския парламент – Момчил Неков, всъщност спечели своя мандат  погрешка, създавайки модела „15/15”. (Някой може ли да каже всъщност какви бяха и неговите постижения за последните 5 години?)

И разбира се, ако забравим всички тези подробности, е хубаво да се запитаме какви приоритети  си  е поставила въпросната Пенкова в качеството ѝ на бъдещ почти сигурен евродепутат. За съжаление при търсене на подобна информация, попадаме единствено на видео от кастинга ѝ при Слави Трифонов, където не става ясно за какво иска да работи и как иска да защитава интересите на българите в Европарламента.

Разбираме само, че общата ѝ култура в националната и международната политика е доста съмнителна.

Та се питаме – това ли са младите на БСП?

Въпрос, който остава загадка, поне до момента.  


Коментари (30)

излишен гражданин,бройка само за избори Нахъсено ,имащо се за ЮПИ създание,което може да вирее само в БСП.Ако говори английски език като Бареков,голям смях ще падне за сметка на България.Срам мем е,че съм българка със солидно образование,мизерна пенсия от 1998 г като всички мои набори.Да му мислят младите как ще си изживеят живота в сбърканата ни държава.
18.04.2019 00:37 / Отговор
Остап Бендер Зад тази парашутистка,както и зад Станишев,стоят обединените среще соц.идея ретроградни "опозиционери" и олигарси обидени на Корнелия Н.,че ги натири от властта заради десетилетия некадърност,егоистичност и пълзяща ликвидация на БСП.
19.04.2019 07:38 / Отговор
itadrinc Ciao a tutti vengo dall'italia
27.09.2019 00:22 / Отговор
rardRit Hello. And Bye.
09.10.2019 02:43 / Отговор
itadrinc Ciao a tutti vengo dall'italia
10.10.2019 08:33 / Отговор
Покажи всички

Добави коментар
Топ новини

виж още

Актуална тема

Мрежата

виж още