Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Мнения
  3. Тома Биков пред Tribune: БСП нарушават Закона за класифицираната информация

Мнения

Тома Биков пред Tribune: БСП нарушават Закона за класифицираната информация

Тома Биков пред Tribune: БСП нарушават Закона за класифицираната информация - Tribune.bg
Снимка:

За действията на депутатите от БСП, които излъчваха на живо в профилите си във Фейсбук закритото заседание на Народното събрание във връзка с изпращането на оръжия на Украйна Tribune.bg потърди коментар от депутата Тома Биков от ГЕРБ.

Г-н Биков, след като народните представители от левицата стриймваха на живо дебата в зала за изпращане на оръжия за Украйна, председателстващият заседанието даде 15 минути почивка, а сега и обсъждането ще бъде открито. Как ще коментирате поведението на колегите си?

Те нарушават Закона за класифицираната информация. Тези доклади са засекретени от Министерството на отбраната. Доколкото разбрах, ние няма как да гледаме тези документи извън закритото заседание и по закон по време на такова заседание телефоните не бива да са в залата.

Председателстващият заседанието Росен Желязков специално даде 15 минути почивка, за да могет народните представители да оставят телефоните си?!

Когато народните представители започнат да нарушават законите, те нарушават клетвата, която са положили, когато започват мандата си. На второ място разграждат правовия ред в страната, който ако не бъде спазван престава да бъде правов.

Какво ще постигнат от БСП?

Не мисля, че ще постигнат нещо с това. По-скоро ще деградират още повече образа на парламента и на народния представител. Ако това им е целта?!

Те обещаха прозрачност?!

Аз съм против прозрачността, когато тя нарушава закона. Сериозните държави много рядко обсъждат публично проблемите на своята национална сигурност, на отбраната. Несериозните държави като България, както ние в момента, могат да обсъждат всичко. ИИ от това няма да има полза за никой. Когато започнем да си веем чаршафите пред света и предонези включително, които са ни поставили в списъци с врагове, не знам кой може да има полза от това. Това не е поведение на хора с национална идентичност изобщо. Това е поведение на хора, които са дошли да правят параири.

 


Етикети Тома Биков, БСП
Топ новини виж още
Актуална тема
Анкети
Дарявали ли сте лични средства за политическа партия?
Покажи резултати Скрий резултати