Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Мнения
  3. Зам.-министърът на външните работи: Вандалите от Хирошима не заслужават внимание

Мнения

Зам.-министърът на външните работи: Вандалите от Хирошима не заслужават внимание

Зам.-министърът на външните работи: Вандалите от Хирошима не заслужават внимание - Tribune.bg
Снимка:

„От уважение към институцията и колосалните усилия, които прави, за да представя таланта на българските творци, както и красотата на оперното и балетно изкуство навсякъде по света, няма да обърна никакво внимание на факта, че примитивите надраскали Паметника на мира в Хирошима са били нейни служители“. Това написа във Фейсбук зам.-министърът на външните работи Георг Георгиев.

Кой е категоричен, че в това падение има нещо симптоматично, което не е само „българско”.

„Задавам си въпроса - защо тези, с ампутирани елементарни човешки характеристики обекти, решиха че е забавно да посегнеш на паметта на един народ, но и на цялото човечество, за една от най-опустошителните прояви на това, което човек може да причини на човека? Във времена на конфликти и агресия, които наблюдаваме в различни точки, е интересно колко ли и други “локомотиви” обитават обществата ни, готови да поругаят историята и опитите ни за по-добро бъдеще?!“, пише той.

Той заявява, че не смята, че двамата вандали от Хирошима заслужават внимание и трябва да бъдат повод за дълбоки размисли.

„Но трябва да имаме едно на ум, че навярно на друго място, друг символ го е сполетяла или ще го сполети същата съдба - и не от родна ръка. А това освен обикновен цинизъм е и начин на мислене. Опасно незачитащо нищо мислене“, казва той.


Последвайте ни в Google News

 

Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар
Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети

Как трябва да се разиграе политическата ситуация след поредните предсрочни избори?
Покажи резултати Скрий резултати