Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
English

Новини, анализи, мнения - Tribune.bg

Меню
  1. Начало
  2. Мнения
  3. Защо национални медии пускат ИЗВЪНРЕДНИ брифинги, обявени ден по-рано?

Мнения

Защо национални медии пускат ИЗВЪНРЕДНИ брифинги, обявени ден по-рано?

Опит за манипулация или непознаване на разликата между „редовен“ и „извънреден“ брифинг

С надпис „извънредно“ тръгна тазсутрешният брифинг за министъра на културата Боил Банов по БТВ. Министърът обяви мерките, които правителството взема за подпомагане на хората със свободни професии.

Банов: Ще осигурим минимални заплати и осигуровки в свободния сектор

Какво обаче означава надписът, че брифингът е ИЗВЪНРЕДЕН, който остана по време на цялото излъчване, е пълна мистерия. В пощата на редакцията на Tribune.bg още в 15:31 вчера дойде съобщение, какво предстои днес сутринта. Предполагаме в БТВ също…

А съобщението до медиите ясно и точно гласеше:

Министърът на културата Боил Банов ще даде утре, 10 април, от 9 часа, брифинг в Гранитна зала на Министерския съвет.

Министър Банов ще представи правителствените решения и мерките в подкрепа на културния и творческия сектор на национално ниво.

Уважаеми колеги,

Допускът на репортери до сградата на Министерския съвет ще става от 8.45 ч до 9.00 ч при представяне на актуална журналистическа карта и лична карта. Тв сигнал ще бъде предоставен от БНТ, а снимки от пресцентъра на МС.  

Какво по-ясно и как по-надлежно могат да бъдат информирани медиите, за да не се намират в ситуация на извънредност? Защото БТВ оставят всички с впечатлението, че в 8:30 сутринта (например) някой им е казал: Бързо ИЗВЪНРЕДЕН брифинг! Съберете екип! Пратете някой в МС!

Дали вече медиите не са взели да използват „извънреден“, наред с „ексклузивно“, за щяло и нещяло? И то в момент, в който хората са настръхнали срещу всяко изявление пред медиите в очакване на новини около COVID-19.

В крайна сметка не става ясно какво се цели oт страна на колегите от БТВ, дали се търси сензация или се прави опит за всяване на паника…

А всъщност БТВ дори не са пионери в това – и БНТ, и Нова ТВ често се поддават да обявяват за „извънредни“ брифинги, в която няма никаква извънредност – явно и за повече ефект.

Конкретно брифингите в Министерски съвет, очевидно са обречени да бъдат "извънредни", дори и да са обявени седмици по-рано.  


Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар
Топ новини

виж още

Актуална тема