Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Мнения
  3. Защо е важен новият закон за спорта?

Мнения

Защо е важен новият закон за спорта?

Защо е важен новият закон за спорта? - Tribune.bg
Снимка:

Народното събрание прие на второ четене новия Закон за физическото възпитание и спорта. Очаква се той да реши много проблеми на българския спорт, но като че ли основното е, че ще помогне за изчистването на проблемите със спортната база и в частност с футболните стадиони държавна или общинска собственост.

В новия закон няма ограничение клубът от какъв вид е - дали е сдружение с нестопанска цел или търговско дружество, каквито са футболните клубове. Според него спортните обекти държавна и общинска собственост  се отдават под наем за срок до 30 години на спортен клуб, спортна федерация или обединен спортен клуб без ограничение спортният клуб да е „сдружение с нестопанска цел за осъществяване на общественополезна дейност“.

Така футболните стадиони в България, които през последните години тънеха в руини вече могат да се надяват на по-добро бъдеще, а футболните клубове спокойно да управляват базите си и да инвестират в тях.

В изказване от парламентарната трибуна днес Весела Лечева пък се оплака, че в закона не е приет предложен от БСП списък с националните спортните обекти. Предложението бе те да бъдат включени към Олимпийски център, но не стана обаче ясно каква точно привилегия ще получат по този начин. Още повече, че обектите и към момента са в активите на търговските дружества Национална спортна  база ЕАД и Академика 2011 ЕАД с принципал Министерството на младежта и спорта, като един от тях - Зимният дворец бе представен наскоро след основен ремонт.

Ако скритият подтекст на Лечева е защитата на тези обекти, то те и към момента са защитени от Закона за приватизация и следприватизационен контрол, където са изброени поименно.


Последвайте ни в Google News

 

Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар
Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети

Как трябва да се разиграе политическата ситуация след поредните предсрочни избори?
Покажи резултати Скрий резултати