Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Мрежата
  3. „Спаси София“ отново си преписаха чужди заслуги

Мрежата

„Спаси София“ отново си преписаха чужди заслуги

Спаси София отново си преписаха чужди заслуги - Tribune.bg
Снимка:

„Спаси София“ на Борис Бонев си приписа чужди заслуги като пусна на страницата си във Фейсбук новина, с която внушава принос в пускането на осветлението на катедралния храм „Свети Александър Невски“. От партията са написали, че храм-паметникът отново блести, след като повече от година тънел в мрак.

Логично – ремонтът започна в началото на годината като беше спирано осветлението от южната и северната страна на емблематичната сграда, за да се подменят всички елстълбове. Ремонт се правеше на цялата зона около храма, а забавянето се наложи заради обжалвания на процедурите. А сега храмът има ново LED осветление, което позволява на общината да плаща три пъти по-малки сметки за ток.

Също така около „Александър Невски“ ще бъдат обновени настилки като ще се постави художествено осветление на храма „Св. София“ и ул.„Московска“. А тя ще бъде разширена, така че колите да паркират на платното, а не на тротоарите. Част от зоната за паркиране около храма също ще бъде премахната, като подходът ще бъде пешеходна зона. От 2018 година се предвиждаше пространството да стане недостъпно за автомобили.


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети