Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
English

Новини, анализи, мнения - Tribune.bg

Меню
  1. Начало
  2. Мрежата
  3. Александър Симов с анализ за психичното състояние на Слави Трифонов

Мрежата

Александър Симов с анализ за психичното състояние на Слави Трифонов

Снимка:

Бившият депутат от БСП Александър Симов направи психически анализ на лидера на ИТН Слави Трифонов. Поводът е коментарът на шоумена, че изборите в Благоевград са доказали, че мажоритарния вот у нас не само работи, но и бил показан нагледно. Според Симов Трифонов страна „парейдолия“ и припомня, че спечелилият му кандидат никак не е нов в политиката:

Психическото явление при което в абсолютно безформени контури виждаш конкретни неща (облаци, които приличат на кучета и т.н) се нарича "парейдолия". Точно в парейдолия е изпаднал Слави Трифонов, който в изборите в Благоевград е видял блестящо доказателство за силата на мажоритарния вот в два тура. Това е типична парейдолична илюзия.

Никаква мажоритарност няма в Благоевград, а конформистка подкрепа на партията в социологически възход. Кандидатът й не просто не е популярен, а дори е отблъскващ със своето политическо номадство, демонстрирано през годините. Но именно той да се оформи тежка безпринципна коалиция в негова подкрепа - ИТН, СДС, "Изправи се. Мутри вън", ГЕРБ и даже "Възраждане".

Това не е демонстрация на силата на личността, а на всемогъществото на политическата конюнктура. Пред нас е повторение на политическото фиаско на мажоритарния вот от 2009 година. И е ясен знак, че мажоритарното гласуване в два тура не е отговорът на проблемите на политическата система. Ние живеем в парейдолия и това е страшното. Парейдолия, която позволява най-мрачната част от статуквото да се спаси като се прикрепя към поредното политическо "чудо". 

Аман вече.  

 


Топ новини

виж още

Актуална тема

Мрежата

виж още