Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
English

Новини, анализи, мнения - Tribune.bg

Меню
  1. Начало
  2. Мрежата
  3. Антон Тодоров публикува биографията на Ренета Инджова

Мрежата

Антон Тодоров публикува биографията на Ренета Инджова

Снимка:

От Фейсбук профила на Антон Тодоров

Ренета Инджова ли? Айде стига с тази комунистическа номенклатура!

Коя е Ренета Инджова? Преподавател по идеологическата дисциплина "Политическа икономия на социализма", ето коя е!

Четем Протокол № 1 от 1 октомври 1975 г. на заседание на катедра „Политическа икономия“. Сред присъстващите забелязваме асистентите Костов и Инджова.

Паралелно с номенклатурната и идеологическа кариера на Иван Костов се развива и кариерата на идеологически преподавател на Ренета Инджова:

„Протокол № 20

от заседание на Бюрото на ВК на БКП при ВМЕИ „В.И. Ленин“, проведено на 21.06.1982 година:

-Дава съгласието си за участие в конкурс за асистент по „Политикономия“ на Ренета Иванова Инджова – Славенкова“

По материали от личното дело й във ВМЕИ „Ленин“ е изготвена кадрова справка:

„Строго секретно!

МВР

Соф. градско у-ние

Рег. № 8749

09.08.1983 г.

1080-София

 

Справка

Относно: Ренета Иванова Инджова – Славенкова, асистент по „политическа икономия“ във ВМЕИ „Ленин“

 

Ренета Иванова Инджова – Славенкова, родена на 06.07.1953 г. в град Нова Загора. Българска гражданка, омъжена.

Произхожда от работническо семейство.

Баща й, Иван Колев Инджов, роден на 20.01.1927 г. в с. Питово, окр. Сливенски. Завършва образованието си в гр. Нова Загора. Отбива военната си служба във ВВС. Работил е в промишления комбинат в Нова Загора и ДИП „Канцеларски машини“ гр. Стара Загора като финомеханик. Назначаван е за бригадир, награждаван е за успехи в социабистическото съревнование, избиран е за ударник, избиран е за прифпредседател. Безпартиен. По данни на Инджова, НЕПОСРЕДСТВЕНО след 09.09.1944 г. е работил в Околийския съвет на Нова Загора като ОКОЛИЙСКИ КОМИСАР.

Майка й родена на 27.12.1924 г. в гр. Нова Загора по народност арменка – Надик Антраник Захарян. Работи като шивачка в ТПК гр. Нова Загора. Понастоящем пенсионер.

Преди 09.09.1944 г. няма прояви от политически характер. Безпартийна.

Съпругът й Боян Първанов Славенков, с висше икономическо образование. Работи като научен сътрудник в Икономическия институт на БАН, секция „Разширено социалистическо възпроизводство“. Безпартиен. Ренета Инджова завършва средното си образование в гр. Стара Загора, а висше през 1974 г. във ВИИ „Карл Маркс“, специалност „Политическа икономия“. От 01.09.1975 г. с конкурс е назначена за асистент в катедра „Политическа икономия“. Проявява качества на добър педагог в своята учебно-преподавателска работа. Участва в работата на научните кръжоци. Има публикации на две научни студии и приета за печат една студия за Трудовете на факултета. За работата й по време на занятията се дава положителна оценка. Интересите й в научно-изследователската работа са насочени главно към проблемите на разширеното социалистическо възпроизводство и неговата ефективност. Атестирана е от комисия, която й препоръчва да ускори работата си по написването на вариант на кандидатска дисертация като има предвид 7 годишния й научен стаж.

През 1983 г. с конкурс е приета за асистент по „Политикономия“ във ВМЕИ „В. И. Ленин“

Членувала е в ДКМС. Не е заемала изборни длъжности. безпартийна. Участва в работата на дружество „Г. Кирков“ като лектор.

Справката е изготвена по материали от личното дело във ВМЕИ „Ленин“.

 

По времето на комунистическия тоталитаризъм Ренета Инджова е идеологически работник, цербер на същия този режим. Участва дейно в подготовката на партийните пропагандисти. Четем Докладна записка от Невяна Танева, член на Бюрото на ВК на БКП при ВМЕИ „Ленин“:

„До

Бюрото на ВК на БКП

при ВМЕИ „В.И. Ленин“

ТУК

Докладна записка

от Невяна Танева – член на Бюрото на ВК на БКП

 

Преподавателите от ЦИД имат водеща роля в идеологическата подготовка на преподавателите и студентите от ВМЕИ „В.И.Ленин“. Особено отговорна е задачата им при обучението на пропагандистите, които са основни фигури в организирането и провеждането на семинарните занятия от системата на политическата учебна година /ПУГ/. За успешното провеждане на ПУГ 1986/87 г. предлагаме на Бюрото на ВК на БКП да

РЕШИ:

1. Утвърждава консултанти от Центъра за идеологически дисциплини за политическата учебна година 1986/87, както следва:

За ФРЕ

1. Дора Петкова – 231 ППО

2. Мирослав Денчев – 230 ППО

3. Любомир Владов – 232 ППО

За ФА

1. Искра Велинова – 237 ППО

2. РЕНЕТА ИНДЖОВА – 238-а първична партийна организация (ППО)“

Интересна е метаморфозата на колежката на Иван Костов, Ренета Инджова след 10 ноември 1989 г. И тя рязко скъсва с предишната си дейност на идеологически работник и пропагандатор. Дори отрони фразата, че „България е обречена на комунизъм!“ Феноменална способност за политически каваци (претъркулвания) демонстрира тази жена, за която фразата "Взела е от алкохола повече, отколкото той от нея" е точно на мястото си.

И тя е от онези, които бяха назначени от правителството на Борисов преди 8-9 години на сладки постове (тази беше шеф на НСИ) и след като изпаднаха изведнъж се сетиха, колко лош е Борисов и ГЕРБ. Колко такива още мини ще изскочат - това може би един Господ знае.  


Коментари (5)

кесо Дааа "достойна другарка". А на тия дето правят "недостойни намеци" за някаква алкохолна зависимост трябва да им се обясни, че другарката Инджова го използва изключително и само за "революционни нужди". И какво е виновна другарката Инджова, че тая "революция" не свършва и "борбата" изисква все повече алкохол, но за "революцията" нищо не бива да се жали и тя не се жали както виждате, реакционери ниедни.
02.08.2020 20:57 / Отговор
Тартаковер Този жалък морален плъх достигна дъното на човешкото падение. Да се гавриш с една нещастна жена изгубила смисъл на живота след смъртта на единственото си дете, значи вече си много под онова което великата Природа е сътворила като човек. Жалко. Има пропадания в живота на доста хора, но моралното пропадане е най-страшно. От него ще страдат и поколенията ти, пише го във Вечната книга.
А онези които одобряват подобна гавра, носят същата вина като автора им.
02.08.2020 21:46 / Отговор
Информиран Обикновен на пияница!!!
02.08.2020 21:57 / Отговор
Пссст! Пссст! ༼✪ل͜✪༽ᕗ Мунчо - ВЪН!
03.08.2020 00:27 / Отговор
студент ех, младост, помня и Инджова и Костов какви правоверни комунисти го даваха в Техническия навремето и каква епична борба водеха кой от тях е по-по-най верен ученик на единствено вярното учение на Маркс-Ленин-Гошо Тарабата!
03.08.2020 13:15 / Отговор

Добави коментар
Топ новини

виж още

Актуална тема

Мрежата

виж още