Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
English Меню
  1. Начало
  2. Мрежата
  3. Антон Тодоров публикува биографията на Ренета Инджова

Мрежата

Антон Тодоров публикува биографията на Ренета Инджова

Антон Тодоров публикува биографията на Ренета Инджова - Tribune.bg
Снимка:

От Фейсбук профила на Антон Тодоров

Ренета Инджова ли? Айде стига с тази комунистическа номенклатура!

Коя е Ренета Инджова? Преподавател по идеологическата дисциплина "Политическа икономия на социализма", ето коя е!

Четем Протокол № 1 от 1 октомври 1975 г. на заседание на катедра „Политическа икономия“. Сред присъстващите забелязваме асистентите Костов и Инджова.

Паралелно с номенклатурната и идеологическа кариера на Иван Костов се развива и кариерата на идеологически преподавател на Ренета Инджова:

„Протокол № 20

от заседание на Бюрото на ВК на БКП при ВМЕИ „В.И. Ленин“, проведено на 21.06.1982 година:

-Дава съгласието си за участие в конкурс за асистент по „Политикономия“ на Ренета Иванова Инджова – Славенкова“

По материали от личното дело й във ВМЕИ „Ленин“ е изготвена кадрова справка:

„Строго секретно!

МВР

Соф. градско у-ние

Рег. № 8749

09.08.1983 г.

1080-София

 

Справка

Относно: Ренета Иванова Инджова – Славенкова, асистент по „политическа икономия“ във ВМЕИ „Ленин“

 

Ренета Иванова Инджова – Славенкова, родена на 06.07.1953 г. в град Нова Загора. Българска гражданка, омъжена.

Произхожда от работническо семейство.

Баща й, Иван Колев Инджов, роден на 20.01.1927 г. в с. Питово, окр. Сливенски. Завършва образованието си в гр. Нова Загора. Отбива военната си служба във ВВС. Работил е в промишления комбинат в Нова Загора и ДИП „Канцеларски машини“ гр. Стара Загора като финомеханик. Назначаван е за бригадир, награждаван е за успехи в социабистическото съревнование, избиран е за ударник, избиран е за прифпредседател. Безпартиен. По данни на Инджова, НЕПОСРЕДСТВЕНО след 09.09.1944 г. е работил в Околийския съвет на Нова Загора като ОКОЛИЙСКИ КОМИСАР.

Майка й родена на 27.12.1924 г. в гр. Нова Загора по народност арменка – Надик Антраник Захарян. Работи като шивачка в ТПК гр. Нова Загора. Понастоящем пенсионер.

Преди 09.09.1944 г. няма прояви от политически характер. Безпартийна.

Съпругът й Боян Първанов Славенков, с висше икономическо образование. Работи като научен сътрудник в Икономическия институт на БАН, секция „Разширено социалистическо възпроизводство“. Безпартиен. Ренета Инджова завършва средното си образование в гр. Стара Загора, а висше през 1974 г. във ВИИ „Карл Маркс“, специалност „Политическа икономия“. От 01.09.1975 г. с конкурс е назначена за асистент в катедра „Политическа икономия“. Проявява качества на добър педагог в своята учебно-преподавателска работа. Участва в работата на научните кръжоци. Има публикации на две научни студии и приета за печат една студия за Трудовете на факултета. За работата й по време на занятията се дава положителна оценка. Интересите й в научно-изследователската работа са насочени главно към проблемите на разширеното социалистическо възпроизводство и неговата ефективност. Атестирана е от комисия, която й препоръчва да ускори работата си по написването на вариант на кандидатска дисертация като има предвид 7 годишния й научен стаж.

През 1983 г. с конкурс е приета за асистент по „Политикономия“ във ВМЕИ „В. И. Ленин“

Членувала е в ДКМС. Не е заемала изборни длъжности. безпартийна. Участва в работата на дружество „Г. Кирков“ като лектор.

Справката е изготвена по материали от личното дело във ВМЕИ „Ленин“.

 

По времето на комунистическия тоталитаризъм Ренета Инджова е идеологически работник, цербер на същия този режим. Участва дейно в подготовката на партийните пропагандисти. Четем Докладна записка от Невяна Танева, член на Бюрото на ВК на БКП при ВМЕИ „Ленин“:

„До

Бюрото на ВК на БКП

при ВМЕИ „В.И. Ленин“

ТУК

Докладна записка

от Невяна Танева – член на Бюрото на ВК на БКП

 

Преподавателите от ЦИД имат водеща роля в идеологическата подготовка на преподавателите и студентите от ВМЕИ „В.И.Ленин“. Особено отговорна е задачата им при обучението на пропагандистите, които са основни фигури в организирането и провеждането на семинарните занятия от системата на политическата учебна година /ПУГ/. За успешното провеждане на ПУГ 1986/87 г. предлагаме на Бюрото на ВК на БКП да

РЕШИ:

1. Утвърждава консултанти от Центъра за идеологически дисциплини за политическата учебна година 1986/87, както следва:

За ФРЕ

1. Дора Петкова – 231 ППО

2. Мирослав Денчев – 230 ППО

3. Любомир Владов – 232 ППО

За ФА

1. Искра Велинова – 237 ППО

2. РЕНЕТА ИНДЖОВА – 238-а първична партийна организация (ППО)“

Интересна е метаморфозата на колежката на Иван Костов, Ренета Инджова след 10 ноември 1989 г. И тя рязко скъсва с предишната си дейност на идеологически работник и пропагандатор. Дори отрони фразата, че „България е обречена на комунизъм!“ Феноменална способност за политически каваци (претъркулвания) демонстрира тази жена, за която фразата "Взела е от алкохола повече, отколкото той от нея" е точно на мястото си.

И тя е от онези, които бяха назначени от правителството на Борисов преди 8-9 години на сладки постове (тази беше шеф на НСИ) и след като изпаднаха изведнъж се сетиха, колко лош е Борисов и ГЕРБ. Колко такива още мини ще изскочат - това може би един Господ знае.


Коментари (7)

кесо Дааа "достойна другарка". А на тия дето правят "недостойни намеци" за някаква алкохолна зависимост трябва да им се обясни, че другарката Инджова го използва изключително и само за "революционни нужди". И какво е виновна другарката Инджова, че тая "революция" не свършва и "борбата" изисква все повече алкохол, но за "революцията" нищо не бива да се жали и тя не се жали както виждате, реакционери ниедни.
02.08.2020 20:57 / Отговор
Тартаковер Този жалък морален плъх достигна дъното на човешкото падение. Да се гавриш с една нещастна жена изгубила смисъл на живота след смъртта на единственото си дете, значи вече си много под онова което великата Природа е сътворила като човек. Жалко. Има пропадания в живота на доста хора, но моралното пропадане е най-страшно. От него ще страдат и поколенията ти, пише го във Вечната книга.
А онези които одобряват подобна гавра, носят същата вина като автора им.
02.08.2020 21:46 / Отговор
Информиран Обикновен на пияница!!!
02.08.2020 21:57 / Отговор
Пссст! Пссст! ༼✪ل͜✪༽ᕗ Мунчо - ВЪН!
03.08.2020 00:27 / Отговор
студент ех, младост, помня и Инджова и Костов какви правоверни комунисти го даваха в Техническия навремето и каква епична борба водеха кой от тях е по-по-най верен ученик на единствено вярното учение на Маркс-Ленин-Гошо Тарабата!
03.08.2020 13:15 / Отговор
Покажи всички

Добави коментар
Топ новини

виж още
Актуална тема