Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Мрежата
  3. Асен Генов: Радев се снимал пред паметника на жертвите на комунизма и хвърли във възторг електората на ДБ

Мрежата

Асен Генов: Радев се снимал пред паметника на жертвите на комунизма и хвърли във възторг електората на ДБ

Асен Генов: Радев се снимал пред паметника на жертвите на комунизма и хвърли във възторг електората на ДБ - Tribune.bg

От Фейсбук профила на журналистът Асен Генов

Радев се снимал пред паметника на жертвите на комунизма. Без военни почести и, до колкото разбирам, без да произнесе реч. Това хвърли във възторг част от електората на ДБ, които са в коалиция с БСП. Фото-опът* е придружен с кратък анонс на сайта на Президентството: „Държавният глава Румен Радев отдаде почит пред паметта на жертвите на комунистическия режим в България“. Нищо повече.

Доста лицемерно действие. След намигането на совок** електората с онази реплика за Крим, днес Радев намига и на десния електорат, който все още пази своите антикомунистически убеждения.

Самият факт, че Радев прави това тайно, без медийно отразяване, а от там и възможности за въпроси, например, как съчетава двете ("Крим е руски" и "почитане на паметта на жертвите на комунистическия режим" у нас) показва желанието му да не акцентира върху второто.

В първия ден на Годината на тигъра, държавния глава действа като котенце.

- - -

* Photo Op, от английски: бърза, често предварително аранжирана възможност за фотография на политик на някое значимо или паметно събитие.

** Совок, от руски: негативно нарицателно за съветския период, СССР, съветската действителност и съветския човек. Днес и в смисъла на соц носталгик.

 


Топ новини виж още
Актуална тема
Анкети
Какви новини искате да четете през 2023 година?
Покажи резултати Скрий резултати