Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
English

Новини, анализи, мнения - Tribune.bg

Меню
  1. Начало
  2. Мрежата
  3. След разговорите на Борисов: Върнаха пакет “Мобилност”, няма да се гласува

Мрежата

След разговорите на Борисов: Върнаха пакет “Мобилност”, няма да се гласува

Снимка:

Коментарът е на агенция ПИК

България успя - европарламентът замрази пакета "Мобилност"! Така над 120 000 семейства на български превозвачи запазват прехраната си.

Няма какво да се лъжем - това е лично достижение на премиера Борисов и евродепутатите от ГЕЛРБ. Шефът на европарламента Таяни спря пакета от гласуване в пленарна зала след активната намеса на министър-председателя. От друга страна Борисов два дни поред лобира за подкрепа сред европейските лидери.

Докато трима "канапи" - евродепутати не благоволиха да влязат в залата и да гласуват...

Успехът по пакета "Мобилност" е функция от личния авторитет на Бойко Борисов в Европа. Където думата му тежи и всички се съобразяват с него.

Я си представете сега ако премиер на страната бе Корнелия Нинова.

Която няма подкрепа дори в собственото си европейско семейство - ПЕС. Бойкотира решенията и заседанията на ПЕС и публично унижава президента на европейските социалисти Сергей Станишев...
Дали Корнелия би успяла да спре пакета "Мобилност"? Дали разполага в указателя на телефона си с личния номер на Таяни, Меркел, Макрон, Ципрас?

Надали.

Добре е да си задаваме тези въпроси в контекста на предстоящия избор за българско представителство в Европа.

По-рано днес Петър Курумбашев написа в профила си във Фейсбук: „Тази нощ в 23:45 страсбургско време Антонио Таяни взе решение да се възползва от правото си и да върне досиетата от мобилния пакет за ново обсъждане в Комисията по транспорт и туризъм в ЕП и пакетът да не бъде гласуван в пленарна зала“   


Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар
Топ новини

виж още

Актуална тема