Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Общество
  3. Заради пакета „Мобилност“: Над 1000 превозвачи на протест пред Европейския парламент

Общество

Заради пакета „Мобилност“: Над 1000 превозвачи на протест пред Европейския парламент

Заради пакета Мобилност: Над 1000 превозвачи на протест пред Европейския парламент - Tribune.bg
Снимка:

Крайна форма на нашия протест ще бъда предизвикване на референдум за напускане на ЕС, каза Красимир Лалов

Над 1000 представители на превозвачите ще протестират днес пред Европейския парламент (EП) в Страсбуг. Това съобщи за Tribune.bg зам.-председателят на Националното сдружение на българските превозвачи Красимир Лалов. Причината за недоволството е пакетът „Мобилност“. 

„От България излита самолет със 120 души. От Румъния излитат три самолета с представители на бранша. Ще ни подкрепят от Полша и Литва“, обясни Лалов.

Днес се очакваше прегласуване дали пакетът да влезе в дневния ред на ЕП. Рано тази сутрин превозвачите съобщиха от летището, че председателят Антонио Таяни е изтеглил пакета „Мобилност“ и го е върнал на комисия. Все още няма официална информация по темата.

Успоредно ще има протест и в София. Очакваме голяма масовост. Ще се включат четирите национални сдружения, които обхващат международния транспорт, таксиметрови фирми, вносителите и представителите на тежкотоварните превозни средства, партьори от цялата страна, допълни Лалов. Сборният пункт на протеста е в 12.00 часа пред храм-паметника „Св. Александър Невски“. Към 12.30 часа ще тръгнем по ул. „Раковска“ и ще се стигне до сградата на ЕК, малко след ул. „Граф Игнатиев“, каза той.

Този пакет е икономически, не се мисли за социалния статус на работниците. Целта е да се налеят още работници в западната икономика, те имат недостиг от работна сила и тя трябва да дойде от периферията на ЕС, смята Лалов. И допълва: „Ние ще протестираме против двойния, тройния стандарт в ЕС. Ако се наложи, крайна форма на нашия протест ще бъда – предизвикване на референдум за напускане на ЕС.“

Той коментира и изказването на евродепутата Николай Бареков, че не влязъл в зала за гласуването на дневния ред на ЕП, защото бил в подкрепа на пакета и по-добрите усливя за шофьорите. „Не знам г-н Бареков как си ги представя тези работи. Да казваш, че шофьорите нямат условия е много обидно. Да наричаш собствениците на тези фирми, 500 – 600 хиляди души се изхранват от това, да ги наричаш олигарси – е много грубо, да не кажа друга дума. Въобще не е коректно за човек, изпратен от данъкоплатците, за да представлява България“, възмути се Лалов.

 


Последвайте ни в Google News

 

Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар
Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети

Как трябва да се разиграе политическата ситуация след поредните предсрочни избори?
Покажи резултати Скрий резултати