Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Мрежата
  3. Борис Бонев в защита на „новата украса“: Костенурката е супер - оригинална и смислена

Мрежата

Борис Бонев в защита на „новата украса“: Костенурката е супер - оригинална и смислена

Борис Бонев в защита на новата украса: Костенурката е супер - оригинална и смислена - Tribune.bg
Снимка:

Светещи костенурка и медузи вместо коледна украса в столицата отново разбуни духовете в социалната мрежа фейсбук.

Идеята за украса сега е на друго емблематично място - Малките пет кьошета.

Пръв в защита на надвисналите над главите на столичани костенурка, медузи и октоподи се изказа общинският съветник Борис Бонев. 

Допада ли ви коледната украса в София?

 

„Да, костенурката е супер. Защото е оригинална и защото е смислена. Защото е част не просто от Коледна украса, но и като кауза за опазване на биоразнообразието и дивите морски животни.

Огромна морска костенурка, октопод, медузи и палитра от цветове ще се разлеят над кръстовището, напомняйки за богатствата на нашата планета и безценния дом, за който всички можем да се грижим. Празнувайки биоразнообразието, цял месец украсата ще радва жители и гости на града с богат подводен пейзаж, който във вечерните часове ще сменя изцяло облика си, оживявайки в разноцветни светлини.

През последните 50 години популацията на различни видове животни и растения е намаляла с над 60%. В тази връзка  партньори на организаторите от банковия сектор за всяка издадена карта даряват 1 долар на Conservation International в подкрепа на опазването и възстановяването на местообитанията на застрашените видове. Тази година "заедно пазим водното богатство" и всеки може да даде своя принос за целта на организацията да подпомогне опазването на 4,5 милиона квадратни километра водни площи в целия свят.

Поздравления на всички съседи и ентусиасти, които за трета година припознават кампанията като своя кауза и допринасят с творчески дух - СлънцеЛуна, Phine, Zoya, Sabai, Irini, Woood, Мини Маркет, Imp-Act, и всички живущи в квартала.

Снимка: Етюд-и-те на София / Sketches of Sofia


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети

Има ли поле за сформиране на правителство?
Покажи резултати Скрий резултати