Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Мрежата
  3. Бориславова с анкета във Фейсбук, пита какво трябва да работи НС

Мрежата

Бориславова с анкета във Фейсбук, пита какво трябва да работи НС

Бориславова с анкета във Фейсбук, пита какво трябва да работи НС - Tribune.bg
Снимка:

Онлайн анкета създаде оттеглилата се от политиката Лена Бориславова, която бе дясна ръка на съпредседателя на ПП Кирил Петков и шеф на кабинета му.  

Темата на запитването е „Какво трябва да правят народните представители от 48-ото Народно събрание?“

Ето какво написа Бориславова:

„50 дни след поредните национални избори, 48-ото Народно събрание на Република България не е избрало редовен кабинет, не е гласувало нито един закон, необходим за Плана за възстановяване и устойчивост, не е разгледало Закона за бюджета, не е дебатирало как да осигурим прокуратурата да започне да работи за хората и за справедливостта.

Но е избрало Главния мултак на републиката за свой председател и е скопило Изборния кодекс след 18-часово заседание през нощта на правна комисия.

Петък е. Пореден пленарен ден започва с насилствено вкарване на точката за приемане на скопения Изборен кодекс на второ четене. Председателстващият г-н Росен Желязков от ГЕРБ и настръхналият от народната любов Данчо Цонев удобно си подават топката и в разрез с всички правила включват всеки ден като – забележете - Извънредна точка! - гласуване на Изборния кодекс. Извънредно им е! Настоятелният призив на #ПродължавамеПромяната Народното събрание да заработи за хората и да гледа приоритетно законите по ПВУ и за съдебна реформа са #ГласВПустиня"

Та се чудя - на фона на #войната на километри от границите ни, войната по пътищата, енергийните въпроси, инфлацията и работата, която трябва да се свърши за увеличаване на ниските доходи, липсата на качествено здравеопазване и образование, угрозата да не получим второто плащане по ПВУ в размер на 1 400 000 000 лева, отказа на Европа да ни приеме в Шенген заради липсата на убедителни резултати в борбата с корупцията, наказателните процедури срещу България за неспазване на правото на ЕС, международния ден срещу насилието над жените - какво точно трябва да правят депутатите в 48-ото Народно събрание? Защо сме ги пратили там?.

И понеже от ГЕРБ, ДПС и БСП не искат да чуят призива на ПП за промяна в дневния ред към истински важните неща, се питам дали биха чули гласа на хората?

Затова искам да Ви попитам, уважаеми съграждани, какво трябва да правят в 48-ото Народно събрание ВСИЧКИ избрани от нас народни представители.


Топ новини виж още
Актуална тема
Анкети
Дарявали ли сте лични средства за политическа партия?
Покажи резултати Скрий резултати