Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Мрежата
  3. Breaking.bg: Подалият оставка шеф на СДВР издал разрешение за оръжие на убития с Къро охранител

Мрежата

Breaking.bg: Подалият оставка шеф на СДВР издал разрешение за оръжие на убития с Къро охранител

Breaking.bg: Подалият оставка шеф на СДВР издал разрешение за оръжие на убития с Къро охранител - Tribune.bg
Снимка:

Преди два дни шефът на СДВР Колоян Милтенов обявил на новия вътрешен министър Калин Стоянов, че напуска системата на МВР по собствено желание. Към него бяха отправени молби да остане, защото бил голям професионалист.

Оказва се, че истината е малко по-различна, твърдят полицаи. Милтенов имаше „чадър“ от президентството и отърва кожата при скандалите с Георги Семерджиев и шофьорът помел семейство французи на Околовръстното шосе в София пиян и дрогиран. И в двата случая се оказа, че те са били охранявани от полицаи от СДВР. На повечето началници на районни полицейски управления в София бяха наложени наказания, но Милтенов оцеля, заради „чадъра“ от президентството и от вътрешния министър Демерджиев.

ГДБОП с нов директор, шефът на СДВР Калоян Милтенов е подал молба за напускане

След встъпване в длъжност на новия министър Стоянов е било докладвано, че Милтенов, като началник на Първо РПУ-София в периода 2017-2019 година е издал разрешително за оръжие на убития заедно с Красимир Каменов-Къро в ЮАР негов охранител Деян Генов. Това е станало през 2018 година. Скандалното в случая е, че когато получава разрешителното Генов е имал криминалистична регистрация в МВР за грабеж и по закон не е имал право да носи оръжие, но такова му е било издадено.

Деан Генов, Красимир Каменов – Къро,  съпругата на Къро и детегледачката на децата им,  бяха застрелян на 25 май сутринта в Кейптаун.  Генов е от град Оряхово.

Според справка той е бил част от управителния съвет на боксов клуб, чийто адрес съвпада с този на една от основните фирми на Красимир Каменов – Къро СЛАТИНА-КЪРА.

Председател на боксовия клуб е Валентин Давидов, който е сред най-приближените хора на Къро у нас и шеф на охраната му.

Според запознати Милтенов се е уплашил, че ще бъде разследван за издаването на разрешителното за оръжие от новото ръководство и няма да може да си прибере 12-те заплати при напускане. Затова е решил да изпревари събитията и си тръгне от МВР по собствено желание.

 


Последвайте ни в Google News

 

Етикети СДВР, Къро
Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети