Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
English

Новини, анализи, мнения - Tribune.bg

Меню
  1. Начало
  2. Мрежата
  3. Даниел Стефанов: Левски е политически мислител, сравним с най-великите в Европа

Мрежата

Даниел Стефанов: Левски е политически мислител, сравним с най-великите в Европа

От Фейсбук профила на политолога Даниел Стефанов

За съжаление, да кажем по едно стихотворение за Васил Левски, се оказва най-впечатляващия начин да не знаем нищо за него. Левски е политически мислител, сравним с най-великите в Европа.

Може да е революционер, но не е апаш, нито нинджа. Той не е светец, а хладнокръвен водач. За България е добре да има истинския Левски, а не замазания му образ.

Децата трябва да знаят, не че Левски бил обиколил България пеша, а че е първият, който е имал ясна идея, как трябва да изглежда модерна България.

Не трябва да знаят само за ханчето и обесването, а че Левски не би могъл да бъде патриот по съвременните разбирания. Пълна глупост е, че той само действал, а не говорел. Напротив, Левски говори, пише и то как. Важно е да знаем и каква е ролята на Русия в неговото убийство.  


Коментари (3)

Мимето Поредният, който се опитва да внуши, че Левски всъщност е.....либерал!
Това е от поредицата изгъзици, според които родна стряха е......вафла!
19.02.2021 13:47 / Отговор
Прозрачно. И в защита на нон стоп говорещия Фигурант...
Излиза от кожата си на обективен коментатор с израза "Пълна глупост е,"
19.02.2021 14:12
Настина е важно да се знае каква е ролята на Русия в убийството на Левски. Случващото се днес е свързано с историята ни не само преди 30 години и не само преди 75г, а още отпреди Освобождението. Имала ли е интерес Русия да не сме натрупали достатъчно зрялост, национално самочувствие и самоувереност, че сме готови за свободата и сме я заслужили? Било ли е по-изгодно за тях да бъдем прости и безпомощни селяни, за които тя да е единственият велик спасител и до ден днешен тази зависимост да ни е нов хомот на шията?
19.02.2021 15:36 / Отговор

Добави коментар
Топ новини

виж още

Актуална тема

Мрежата

виж още