Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
English

Новини, анализи, мнения - Tribune.bg

Меню
  1. Начало
  2. Мрежата
  3. ДБ яхна протеста пред БНР, кандидатът им си приписва заслугите за връщането на Силвия Великова

Мрежата

ДБ яхна протеста пред БНР, кандидатът им си приписва заслугите за връщането на Силвия Великова

Означава ли, че журналистите на протеста припознават ДБ като своята партия?

„Демократична България“ яхна протеста пред БНР. Пред националното радио се проведе протест, а причината бе казусът с журналистката Силвия Великова, който вече е решен. Лично тя съобщи, че е върната като водеща на „Преди всички“ и остава съдебен репортер. На протеста се забеляза присъствието на представители на партията „Демократична България“ - председателят ѝ Христо Иванов, кандидатът им за кмет на София Борислав Игнатов и други.

Още вчера ПИК съобщи, че се готви политическа акция за натиск пред БНР и днес Христо Иванов и хората му от ДБ обсадиха сградата на радиото в опит за радикализиране на протестите срещу властта.

Снощи до късно ръководството на партията е заседавало, вдигайки на крак всички медии от кръга на подсъдимия олигарх Иво Прокопиев, както и на политическите му съдружници, с които вече втора година са опитват да свалят правителството на Бойко Борисов, коментира медията. А сега използват за целта и издигането на Иван Гешев за главен прокурор от цялата прокурорска колегия на ВСС, подкрепено от професионалните организации на прокурорите и следователите да извиват ръцете на властта.

Не са се спрели, дори след като премиерът е разговарял нееднократно по телефона с Великова, което самият той призна днес и каза, че лично той ходатайствал за връщането ѝ, а в противен случай щял да иска с ГЕРБ оставката на шефа на националното радио. Явно обаче според тях това не е намеса на политици в медиите и свободата на словото. И затова днес си позволяват партийна обсада на независимото БНР. Христоивановците са взели още вчера решение за днешния протест пред БНР, въпреки че снощи ръководството на медията възстанови всички функции на Великова. Освен това са решили да активизират приближения си новинарски шеф на Би Ти Ви Венелин Петков, който е чест гост в централата на проваления правосъден министър. В плановете им влизало и радикализиране на протестите, които се опитват да правят, както стана ясно и от разкритията на един от участниците в тяхната група заедно с осъдената за корупция Десислава Иванчева, чиито сигнал е внесен в прокуратурата.

Великова още от 90-те години непрекъснато се нуждае от нечия защита, когато я отстраняват и не жали сили да я получи. Както стана ясно от изявление на Борисов, Великова се е обадила дори на него за закрила.

Като репортерка със съдебен ресор Великова е върл защитник на скандалния шеф на ВКС Лозан Панов.

Защо журналистите пред БНР позволиха ДБ да „ги яхнат”, замесвайки политическите си призиви срещу Гешев, а кандидатът на ДБ за кмет на София си приписва заслугите за връщането на Силвия Великова.

„Днес бях на протеста пред БНР - Българско Национално Радио в защита на свободата на словото. Там бяха и още много свободомислещи хора. Силвия Великова  е върната в ефир. Новият директор на програма „Хоризонт“ е депозирал оставка. Поредното доказателство, че трябва да се противопоставяме на репресията и на всеки опит да се заглушават свободните гласове. Трябва да отстояваме правата си. Свободата на словото е върховна демократична ценност. Време е за истинска медийна профилактика и за връщане на достойнството както в медиите, така и на всеки от нас“, пише във фейсбук страницата „Арх. Борислав Игнатов за кмет на София“.  

 

 


Коментари (2)

тома неверни Питам Борислав Игнатов , който по принцип е за свобода на медиите - за каква свобода е - САМО ДА ПИШАТ или и да публикуват нелицеприятни , но АВТЕНТИЧНИ ФОТОГРАФИИ ????
13.09.2019 18:18 / Отговор
Делчо Попов Пореден популизъм от страна на партията на Иво Прокопиев - "Демократична България"! Какво общо има между протести на журналистите от БНР и изборите за Кмет на София?!? Именно затова стотици хиляди софиянци са отвратени от арх. Игнатов и няма да подкрепят пионката на Прокопиев в София!
17.09.2019 14:28 / Отговор

Добави коментар
Топ новини

виж още

Актуална тема

Мрежата

виж още