Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
English

Новини, анализи, мнения - Tribune.bg

Меню
  1. Начало
  2. Мрежата
  3. Димитър Вучев: Получих покана от кмета на Столична община да съм част от гражданската квота в листата на ГЕРБ

Мрежата

Димитър Вучев: Получих покана от кмета на Столична община да съм част от гражданската квота в листата на ГЕРБ

Снимка:

От Фейсбук профила на журналиста Димитър Вучев

Получих лична покана от кмета на Столична община г-жа Йорданка Фандъкова да съм част от гражданската квота в листата на ГЕРБ и СДС за общински съветници. Приех предложението, защото:

1. Нашият град е моето родно място, също както на родителите ми и на близките ми роднини. Живял съм само и единствено тук. Тук завърших образованието си, преминавайки последователно през 11 ОУ в моя квартал Дианабад, 9 ФЕГ, УНСС и ВУЗФ. Тук, когато бях на 16 години, беше първата ми работа - на строителен обект като помощник на алпинист, тук работя и в момента - като телевизионен водещ. За мен София е целият ми път и със сигурност ще остане така и до края на живота ми.

2. Нашият град претърпя огромна положителна трансформация в последните 15 години. Естествен рефлекс е да пренебрегваме хубавото и да се концентрираме върху лошото - често дори несъзнателно. Въпреки публичните ми критики през годините, промяната на града ни, която се случи първо под ръководството на Бойко Борисов, а след това и на Фандъкова, е видима и с просто око. Убедено вярвам, че Йорданка Фандъкова е най-добрият избор за кмет на София и има още много какво да даде за положителното развитие на столицата.

3. Нашият град е основният двигател на българската икономика. Компаниите с регистрация в рамките на Столична община са отговорни за 40% от брутния ни вътрешен продукт. Данъчните постъпления от честната предприемаческа дейност и труд на хората пълнят националния бюджет. Отговорността за развитието на столицата не е единствено към софиянци, а и към цяла България. Вярвам, че проблемите намират своите решения чрез диалог и с хората, с бизнеса. Комуникацията с предприемачите е сред политиките, с които мога да бъда полезен на София. Винаги съм бил и ще бъда на страната на честния бизнес в ежедневните му отношения с държавата.

4. Нашият град е древен - нещо, което мнозина пропускат, а други забравят. Историята, върху която стъпваме ежедневно, ни задължава от една страна да я съхраняваме, а от друга да говорим още по-силно за нея пред света. Удивителна е способността на други страни да правят бизнес от не по-ценните си исторически находки - нещо, което при ясна идея и план успешно можем да правим и ние. Ползите са за всички - и за бизнеса, и за нас обикновените граждани.

Не очаквайте да водя нападателна кампания срещу моите конкуренти за общинския съвет. В останалите листи виждам много познати, с които бих работил за благото на нашия град. София има нужда от диалог и единство по ключовите за всички нас теми. Вярвам, че мога да спомогна за това.  


Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар
Топ новини

виж още

Мнения

виж още

Мрежата

виж още

Хороскоп

архив