Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Мрежата
  3. Димитър Вучев: Получих покана от кмета на Столична община да съм част от гражданската квота в листата на ГЕРБ

Мрежата

Димитър Вучев: Получих покана от кмета на Столична община да съм част от гражданската квота в листата на ГЕРБ

Димитър Вучев: Получих покана от кмета на Столична община да съм част от гражданската квота в листата на ГЕРБ - Tribune.bg
Снимка:

От Фейсбук профила на журналиста Димитър Вучев

Получих лична покана от кмета на Столична община г-жа Йорданка Фандъкова да съм част от гражданската квота в листата на ГЕРБ и СДС за общински съветници. Приех предложението, защото:

1. Нашият град е моето родно място, също както на родителите ми и на близките ми роднини. Живял съм само и единствено тук. Тук завърших образованието си, преминавайки последователно през 11 ОУ в моя квартал Дианабад, 9 ФЕГ, УНСС и ВУЗФ. Тук, когато бях на 16 години, беше първата ми работа - на строителен обект като помощник на алпинист, тук работя и в момента - като телевизионен водещ. За мен София е целият ми път и със сигурност ще остане така и до края на живота ми.

2. Нашият град претърпя огромна положителна трансформация в последните 15 години. Естествен рефлекс е да пренебрегваме хубавото и да се концентрираме върху лошото - често дори несъзнателно. Въпреки публичните ми критики през годините, промяната на града ни, която се случи първо под ръководството на Бойко Борисов, а след това и на Фандъкова, е видима и с просто око. Убедено вярвам, че Йорданка Фандъкова е най-добрият избор за кмет на София и има още много какво да даде за положителното развитие на столицата.

3. Нашият град е основният двигател на българската икономика. Компаниите с регистрация в рамките на Столична община са отговорни за 40% от брутния ни вътрешен продукт. Данъчните постъпления от честната предприемаческа дейност и труд на хората пълнят националния бюджет. Отговорността за развитието на столицата не е единствено към софиянци, а и към цяла България. Вярвам, че проблемите намират своите решения чрез диалог и с хората, с бизнеса. Комуникацията с предприемачите е сред политиките, с които мога да бъда полезен на София. Винаги съм бил и ще бъда на страната на честния бизнес в ежедневните му отношения с държавата.

4. Нашият град е древен - нещо, което мнозина пропускат, а други забравят. Историята, върху която стъпваме ежедневно, ни задължава от една страна да я съхраняваме, а от друга да говорим още по-силно за нея пред света. Удивителна е способността на други страни да правят бизнес от не по-ценните си исторически находки - нещо, което при ясна идея и план успешно можем да правим и ние. Ползите са за всички - и за бизнеса, и за нас обикновените граждани.

Не очаквайте да водя нападателна кампания срещу моите конкуренти за общинския съвет. В останалите листи виждам много познати, с които бих работил за благото на нашия град. София има нужда от диалог и единство по ключовите за всички нас теми. Вярвам, че мога да спомогна за това.


Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар
Топ новини виж още
Актуална тема
Анкети