Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
English

Новини, анализи, мнения - Tribune.bg

Меню
  1. Начало
  2. Мрежата
  3. Доведената дъщеря на Банев написа отворено писмо срещу него

Мрежата

Доведената дъщеря на Банев написа отворено писмо срещу него

Снимка:

Той получи 840 000 евро от парите на майка ми, казва Раиса Иванова

„Вече около 3 г. чакам прокуратурата и следствието да се произнесат по мои сигнали, свързани с измами от различно естество, включително съставяне на неистински документи, подправяне на подписи, поръчителство и подбудителство на противоправни действия. Оптимист съм по отношение на сегашните действия на специализираната прокуратура”. Това е написала в писмо до „24 часа” Раиса Иванова, доведена дъщеря олигарха Николай Банев.

Ето писмото на Раиса Иванова:

„Обръщам се към вас, защото съм убедена във вашата коректност и професионализъм. В медийното пространство се тиражират различни истини, полуистини и откровени измислици, свързани с фамилията на олигарха Николай Банев, с неговата сегашна съпруга Евгения и най-вече с обвиненията на специализираната прокуратура срещу тях.

По обясними причини това засяга и мен - дъщерята на Дочка Банева, предишната, покойна вече, съпруга на Николай Банев, от първия ѝ брак с моя баща д-р Иванов.

Читателите на различни издания и най-вече на сайтове остават с впечатлението, че ние, децата на Дочка (аз и брат ми Николай Николаев Банев) се борим за наследството от майка ни, че сме „алчни, ненаситни и в дъното на всичко”, свързано със сегашното семейство Баневи, стоят нашите „лични интереси”. Затова ви моля да дадете гласност на следното:

Преди около 3 години и половина сигнализирах и прокуратурата, и ДАНС веднага след “Панама гейт” за офшорките на Баневи. Като гражданин, а не като наследник на каквото и да е било! Ще цитирам последния абзац от отговора на ДАНС:

„В заключение органите на агенцията ви изказват благодарност за проявената бдителност и гражданска активност. Получената от вас информация е взета предвид с оглед недопускане на бъдещи заплахи или посегателства срещу националната сигурност на Република България.”… Толкова. И нищо след това.

Когато майка ми почина, всичко в нашия дом на бул. „Витоша” 103 остана във владение на съпруга ѝ Николай Банев и неговата дългогодишна любовница Евгения. Вещите не са най-важното за мен. Много е страшна болката от факта, че вещите надживяват хората… Дори в собственото ми жилище, което се намира в сградата на същия адрес, ми се наложи да вляза след дълги перипетии с помощта на полиция и прокуратура, които все пак ми съдействаха да преодолея съпротивата на гавазите на Банев.

Пет-шест години след смъртта на майка ми заведох първите 2 дела за делба, защото очаквах Николай Банев да се сети, че вече мъртвата му съпруга е родила две деца, които също са нейни наследници.

Не само че не се сети, но и се опита да ни лиши от каквото и да е. Няма никакво значение дали е по негово лично решение, или под диктовката на бившата му многогодишна любовница и настояща съпруга Евгения. Едното от двете спечелих-около 140 хил. британски лири. Банев получи 840 хил. евро – неговия дял от всичките пари на майка ми - като преживял съпруг. Такива са законите…

Впрочем, това се случи в края на 2015 г. и Банев саморъчно нареди на банка UBS Швейцария (където бяха всичките пари на майка) неговият дял да бъде изпратен на сметката на офшорната фирма „Джурискандо”. За улеснение на сегашните следствени, прокурорски и съдебни действия срещу него и жена му Евгения отбелязвам, че точната офшорна банкова сметка (цифра по цифра!) съм приложила документално в един от сигналите ми до прокуратурата и ДАНС още преди около 3 г., както вече отбелязах.

Второто дело - за делба на имоти, Банев обжалва на втора инстанция. Ще добавя само, че ние с брат ми Николай ще получим дялове от по 1/6, оценени от вещите лица за около 114-115 хил. лева. Това е всичко.

Спечелих дело срещу Николай Банев за обида и клевета, тъй като той си позволи да ме обругае публично в една от медиите. Осъден беше да ми плати 2500 лв., които съдия-изпълнителят още не е успял да намери откъде да вземе, за да ги получа все пак…

След като брат ми се разсинови от Евгения, битката се ожесточи. Вече около 3 години чакам прокуратурата и следствените органи да се произнесат по мои сигнали, свързани с измами от различно естество, включително съставяне на неистински документи, подправяне на подписи, поръчителство и подбудителство на противоправни действия.

Оптимист съм по отношение на сегашните действия на Специализираната прокуратура, защото, както е казано в Библията, истината и доброто на този свят са колкото просено зрънце, но то винаги побеждава злото. Иначе човешкият род би пристанал да съществува.

Нашата майка с всичките си действия и морални устои, с усета си за красота - пишеше стихове, рисуваше, държеше на приятелите си - беше дълбоко убедена, че материалното не е най-важното в живота. Точно така се оказа. Психологическите рани, които бяха нанесени на мен и брат ми от сегашното семейство Баневи, са много по-страшни. Не мога да кажа, че съм религиозен човек, но има и неслучайни съвпадения на този свят.

Майка ми умря точно на рождения си ден 31 август 2005 г. Това се случи по-малко от месец след като любовницата Евгения роди от Банев (при жива съпруга!), на 4 август- рождения ден на баба ми Раиса. Баневи бяха задържани в Ница точно навръх Димитровден.

Отказът на съда във Франция да ги пусне под домашен арест се получи в Деня на християнското семейство (въведение на Богородица в храма). А Николай Банев и половинката му бяха “въведени” там, където са заслужили, точно на Никулден - деня на св. Николай Чудотворец!

Наближава Коледа, а както е известно, по Коледа стават и добри чудеса… Вярвам също, че вселената над нас е пълна с непонятни тайнства и ако майка ми вижда някъде от там какво се случва на тази грешна земя, най-после ще бъде спокойна. Защото тя обичаше до смърт - в прекия и преносен смисъл на думата, и тази любов заслужава поне уважение.  


Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар
Топ новини

виж още

Актуална тема