Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
English

Новини, анализи, мнения - Tribune.bg

Меню
  1. Начало
  2. Мрежата
  3. Думите на Береану, че „куршум в главата чака Борисов“, са предмет на НК

Мрежата

Думите на Береану, че „куршум в главата чака Борисов“, са предмет на НК

Снимка:

От Фейсбук профила на Недялко Недялков

Куршум в главата чака Борисов, заканил се официално в телевизионния ефир на Евроком журналистът Владимир Береану.

Изявлениено му се тиражира обилно и безкритично по всевъзможни медии. Съответно достига до неопределено количество многобройна аудитория.

В този смисъл Береану трябва да си плати. Не може да му се размине просто така.

Без да съм правист знам много добре, че думите на Береану са съставомерни, предмет на Наказателния кодекс. Става дума за публична закана за убийство. Фактът е безспорен, няма как да се мине с оправданието "метафора" или "казал го е в преносен смисъл".

Ясно, че самият Борисов е мекушав и толерантен до глупост и никога няма да потърси сметка на Береану в лично качество. Това обаче в случая не ме интересува, защото става дума за потенциална заплаха за националната ни сигурност. Заканата не е към обикновения гражданин "Бойко Борисов", а към институцията "министър-председател на Република България". Службите за сигурност са длъжни да се намесят и поне да привикат на разпит кандидат-терориста.

Да не говорим за прокуратурата - тя вече трябваше да е образувала досъдебно производство срещу неизвестен извършител (в случая съвсем известен), а Береану да бъде квалифициран като "свидетел".

За да го преквалифицират след това в "обвиняем". Няма друг начин.

Нищо не може да оправдае агента на Шесто управление на Държавна сигурност с псевдоним "Георгиев". Никаква свобода на словото, никакво право на лично журналистическо мнение.

Свобода на словото - добре, но стига да не нарушава законите на републиката. Да не застрашава чуждия живот, да не си служи грубо с езика на омразата. Да не насъсква, да не призовава към саморазправа и рушене на обществения ред.

Въобше вербалният разгул из ефира и тъй наречените "социални мрежи" (имам предвид популярните напоследък кошчета за душевни отпадъци) е потресаващ, безпрецедентен за всяко време и всяко общество. Да се заканиш, че ще пребиваш или убиваш някого, е като да му кажеш "добър ден". Да ругаеш грозно Борисов, пък е мода, лайфастайл за една особено умнокрасива и уж любезна, интелигентна и възпитана прослойка.

В злобата и ожесточението си да възседнат властта тези хора губят всякакво приличие. Съответните органи, на които плащаме данъци, не бива да остават равнодушни - крайно време е да влязат в задълженията си и да санкционират виртуалните храбреци.

Повечето от които - гадни доносници на ДС, като гореспоменатия Береану.  


Коментари (23)

Мина Береану не го слушам , не го гледам , заради огромната му уста.Заслужава да го одрусат здраво , ако си е позволил да каже това.
20.12.2020 19:17 / Отговор
ДОНОСНИЦИТЕ И СЪТРУДНИЦИТЕ НА ДС/БСП/БКП СА ГЛАСЪТ НА ЧЕРВЕНИТЕ БИЗНЕС-РЕЦИДИВИСТИ- ТАКА, ЧЕ ЗАКАНАТА Е ОТ ТЯХ.....
НЕ СА ДОВОЛНИ, ЧЕ БЯХА ФИНАНСОВО ЛИКВИДИРАНИ ОТ ГЕРБ/БОЙКО БОРИСОВ - ПОД ДАВЛЕНИЕТО НА НАТО И ЕС...
И ВЕЧЕ ДС/БСП/БКП НЕ МОЖЕ ДА СЕ ФИНАНСИРА ОТ ЧЕРВЕНИТЕ БИЗНЕС-РЕЦИДИВИСТИ-СЛЕДВА ПЪЛНОТО ЗАКРИВАНЕ НА ВРАЖЕСКАТА ЗА БЪЛГАРОФИЛИТЕ, БСП/БКП-УМЪРТВИЛА СТОТИЦИ ХИЛЯДИ БЪЛГАРИ ЗА 105 ГОДИНИ
20.12.2020 20:14
Иво Береану го казва това защото у нас ""няма свобода на словото"" и ""сме/са на 111 място по свобода на словото""!Нали така казват парламентарни партии и извън парламентарни партии включително и кандидат парламентарната партия 'няма такава държава'/има такъв народ!
20.12.2020 23:08
Така е като в България Наказателният кодекс е само книжка, в която пише някакви неща, за които на никой не му дреме. Няма съд за да го приложи. Това е проблемът, не е Борисов. Безпрецедентно и недопустимо е случващото се. Такава агресия и мръсотия не може да се изчисти. Как ще яхват властта, ние ще забравим ли безобразията им? Всичко накрая ще се обърне върху тях.
20.12.2020 19:22 / Отговор
Глутница побеснели за власт псета За парата,продават си душата,за властта през трупове минават!"Умни и красиви",също като возача им Румен Рапона,озлобения фатмак!
Уроди!
20.12.2020 19:45 / Отговор
Кога ще фалирате болшевишката телевизия Евроком? Време ѝ е много отдавна! Демократични начини за това има много, но щом ви кефи, хранете русофилите там за да ви лаят и да ви образуват нерви. Що за мазохизъм?
20.12.2020 23:49
От утре ставам умен! Михаил Панков,ти си глупак и невежа,който държи всички да разберат това, или така си роден?Пожелавам ти да получиш подобна заплаха и да те видя,как трепериш като лист! Сравнението с Чаушеско е върхът на твоята и подобните на теб ,простотия!
20.12.2020 19:46 / Отговор
Киро Бизона Що изобщо му обръщате внимание на „Панков“? Това е фалшив профил с една-единствена снимка на някакъв дебил от ма‘алата, който е толкова сдухан, че сам не знае на кой свят е, а ако му фукнеш един шамар и трябва да викат попа да го опее, клесавия папуняк!
20.12.2020 21:11
Щом ще позволим като общество главорезите на Черепа под маските на тролове като Панков и агентите на ДС да заплашват представители на държавна власт значи сме пред заслужен разпад. Утре ще правят това срещу всеки от нас.
20.12.2020 19:53 / Отговор
Покажи всички

Добави коментар
Топ новини

виж още

Актуална тема