Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
English

Новини, анализи, мнения - Tribune.bg

Меню
  1. Начало
  2. Мрежата
  3. Евгени Будинов за Минеков: Имаме най-некадърното управление на Министерството на културата. Няма такъв срам!

Мрежата

Евгени Будинов за Минеков: Имаме най-некадърното управление на Министерството на културата. Няма такъв срам!

Снимка:

Актьорът Евгени Будинов написа гневен пост по отношение на служебния министър на културата Велислав Минеков. Поводът е Защона за филмовата индустрия и неизготвянето на правилник за неговото прилагане. Будинов припомня още, че Минеков дори не си беше труда да внесе някакви искания за културата при актуализацията на бюджета и благодарение единствено на ресорната комисия в Народното събрание се дадоха 16 милиона за културата.

Ето какво написа Евгени Будинов по темата:

МИНИСТЪР МИНЕКОВ Е НЕМОЖАЧ ИЛИ КАК СЕ СЪСИПВА КУЛТУРА ЗА НЯКОЛКО МЕСЕЦА

За съжаление отново сме излъгани от служебния министър на културата – Велислав Минеков. Заради огромна некомпетентност и абсолютно безразличие към нас – хората на културата – все още не е внесен правилник за прилагане на Закона за филмовата индустрия, дори не е изготвен такъв и не е предложен за обществено обсъждане. Въпреки усилията на толкова много хора, които участвахме в промяната на закона, преборихме се за историческото увеличение на бюджета за кино, на практика тази година ще бъде нулева за българското кино и за всички творци, които работят в него. Няма такъв срам! И всичко това се случва, защото имаме най-некадърното управление на Министерството на културата от много време насам.

Служебният министър беше забравил да внесе и предложение за актуализацията на бюджета за култура, но благодарение на Комисията по култура, въпреки министъра и неговата неадекватност, бяха гласувани допълнителни над 16 милиона лева.

И сега…помните ли, че още през май, с влизането си във властта Минеков заяви гръмко по всички медии, че за два месеца ще направи толкова, колкото не е направено за 10 години! Какво се случи??? Вчера, същият този министър заяви отново пред медиите, че съжалява, че няма право на дългосрочни решения и, че е трудно ,,за ден и за два да направиш нещо съществено“…

Толкова за обещанията! Започнаха оправдания и лъжи.

Мисля, че е крайно време да свалим доверието си към служебните лица, които управляват некадърно!

#отставкаминеков #минековенеможач #служебенминистър #версиитенарадев #няматакъвсрам  


Коментари (23)

attropo минетофЪ е по рождение некадърник!Какъв щеше да бъде той,ако баща му не беше от людмилените лизачи?А какво щеше да бъде баща му,ако не лижеше подходящи хора на подходящи места?минетуфЪ,колко ателиета имаше баща ти и колко плащаше за тях?А на *моделките*?Я сподели ти какво правеше като *студент*?
14.09.2021 12:57 / Отговор
Анастас #

Костовашките Кретени и Розово-Червените Педерунгели на Бойкикев

си го харесват, обаче ...

а Костовашкият РазГрадски Червенобузко => ПроКОНПИев
надува вентилаторите за разпръскване на вонята.....

(технологически)
14.09.2021 17:26
LLCoolJ Има приложение на образа на минеков, би бил чуден за нагледна ажитация на Дедо Торбалан, с когото да плашат малките деца.
15.09.2021 16:54
Микеланджело Ако великият Микеланджело види "творбите" на Минков, ще се обръща в гроба като пумпал. Точка по въпроса за "скулптора" минекоФ.
14.09.2021 13:59 / Отговор
Петко Пройнов А този будинов е един бездарен халтураджия!
14.09.2021 16:05 / Отговор
attropo Е,и?!?Да не би от това минетуфЪ да стане още *по-велик*?Това недоразумение на соца е позор за министерство и Рисувалното училище!
14.09.2021 18:07
Мунчо Пеленгатора Е, ти па си мнооооо убав! Кажи сега нещо за сино ти, дето го изгони на колиба в Петърч.
15.09.2021 03:22
Реалист Човешката злоба няма край! Познавам творбите и на бащата и на сина! Поклон пред таланта и умението на, тези велики творци!
14.09.2021 16:22 / Отговор
attropo Е, и ние ги *познаваме*,пич,виждали сме ги.Но няма лошо,имай си мнение и побързай да си купиш нещо от творбите на *суека* - току виж свършат.
14.09.2021 18:05
Ричири Чиричи Ричири Реалисте, ако го видиш тоя червяк, гнусара скулпторягата с мазния елек, го почерпи една мастика от мене, с много антифриз в нея, белким спре да плямпа простащини в медиите. Ще сме ти задължени почти всички българи да знайш.
15.09.2021 03:33
Габи Този човек е срам и резил както за министерството, така и за държавата. Никога не сме имали по-некултурен министър в министерството на културата
..
14.09.2021 17:37 / Отговор
Покажи всички

Добави коментар
Топ новини

виж още

Актуална тема

Мрежата

виж още