Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
English

Новини, анализи, мнения - Tribune.bg

Меню
  1. Начало
  2. Мрежата
  3. Гришо, не позволявай на клана Берберян - Малееви да те насъсква против България!

Мрежата

Гришо, не позволявай на клана Берберян - Малееви да те насъсква против България!

Снимка:

Съпругът на Катерина Малеева - Георги Стоименов, е мениджър на Григор Димитров. Именно той и бащата на Григор - Димитър Димитров, определят програмата и участията на тенисиста в турнирите. Публично известно е, че Юлия Берберян (която беше съдена за заменката на 20 дка в Борисовата градина) има амбицията пак чрез зет си Стоименов да овладее Българската федерация по тенис, пише ПИК.

Затова фамилията Берберян-Малееви открито воюват с федерацията и много се дразнят на успеха, който има БФТ при организиране на турнира Sofia Open. За да провалят значимия тенис форум у нас, те използват като оръжие Григор Димитров.

Всички виждаме, особено след последните му интервюта по БТВ, че Гришо е един от най-симпатичните и чаровни тенисисти в света. Същевременно се вижда, че е по детски наивен.

Това, придружено с малко трудното му изразяване на български, се използва от клана Берберянови за нова атака срещу Sofia Open. Те смятаха, че като убедят Григор да не участва, ще провалят турнира, а това ще го използват срещу федерацията.

Зад плана им има и политически привкус.  Мануела Малеева е една от активистите на "Да, България". Тя заедно с майка си Юлия Берберян са основни участнички във всички антиправителствени протести, организирани от Христо Иванов. Провал на турнира ще се тълкува и като удар по политиката на кабинета в областта на спорта и повод за нови критики срещу правителството. Но организаторите на турнира, компанията от Дубай, която държи правата и осигурява основното финансиране, Федерацията и спортното министерство тази година, противно на прогнозите на опонентите, направиха сериозен удар с привличането за директор на турнира Горан Джокович.

Звездната селекция тази година се дължи и на него. Играчи като Вавринка, Монфис, Качанов, Циципас, Батиста Агут, Копил, Вердаско са гаранция за успех и на следващото издание през февруари 2019 г.

Със сигурност Горан Джокович ще направи всичко възможно да докара и Новак Джокович да участва на Sofia Open. Ноле отдавна е фен на България и ако програмата му позволява, ще дойде в „Арена Армеец“. Да не говорим колко много сърби ще пристигнат в София привлечени от него.

В залата със сигурност ще има и много гърци. Циципас е от новите явления в тениса. Подобно е и с румънците. Копил има много фенове. При предишното му участие залата беше пълна с гости от северната ни съседка. Всичко това е предпоставка следващият Sofia Open да е най- успешният досега.

Използването на Григор от триото Берберян-Малееви-Стоименов срещу тениса и привържениците му в България е отвратително. Но и самият Гришо трябва да се замисли. Не може да се подвежда по тези нечисти игри и да лишава феновете си да го гледат на живо в София.

Още повече, че той ще трябва да играе за България. Длъжен е. И то не само, защото докато е израствал в тениса от световна величина, държавата го е финансирала със стотици хиляди левове (това е лесно проверим факт, каквото и да говорят Берберяните). За да участва на следващите олимпийски игри, Гришо задължително трябва да играе за купа Дейвис. Такива са изискванията на МОК.

Горан Джокович вече надделя над Малееви с привличането на световни имена в София. С Гришо или без, турнир ще има. Но време е и Григор да се осъзнае. Има още малко време.  


Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар
Топ новини

виж още

Мнения

виж още

Мрежата

виж още

Хороскоп

архив