Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
English

Новини, анализи, мнения - Tribune.bg

Меню
  1. Начало
  2. Мрежата
  3. Харизанов: Почти не остана човек от протеста, който да не се е разграничил изрично от Радев

Мрежата

Харизанов: Почти не остана човек от протеста, който да не се е разграничил изрично от Радев

Снимка:

От Фейсбук профила на Георги Харизанов

По принцип се изнервям невероятно трудно, но тези две кухи опорки започват силно да ми вдигат кортизола от няколко дни насам:

“Протестът е на/за Румен Радев”.

Колкото и да му се иска на този случайно домъкнат в политиката жалък екземпляр това да е така, и колкото и да е изцяло в негов интерес тази абсолютно незаслужена реклама, горното е категорично невярно.

Почти не остана човек от протеста, когото познавам лично, който да не се е разграничил изрично от избраният от БСП и ДПС борец за падане на санкциите срещу Русия.

В този смисъл опитът да се припише на Румен Радев организирането на този шарен и многопартиен протест не е нищо повече от невярна тъпотия, работеща изцяло в интерес на неговото /невъзможно/ налагане като фактор в политиката.

“Сформира се нов ОФ”.

Сега. Това пък е толкова безсмислено, че се чудя откъде да започна.

Първо, нов ОФ имаше само преди няколко месеца. В резултат на това в градът с най-голяма интрига - София, ГЕРБ си спечели изборите за кмет, заедно с ВМРО има мнозинство в СОС и има двойно повече кметове на райони от ДБ.

ОФ в страната доведе до увеличаване на кметовете на общини на ГЕРБ с 5 /от 135 на 140/, до увеличаване на общинските съветници със 100 и до това втората политическа сила, БСП, да пробие в едва 6 областни града /вече 5, в Благоевград ще има нови избори за кмет/.

Освен това хората с поне базова политическа култура знаят, че напролет предстоят парламентарни избори. Всеки за себе си. И на тях нито Мая ще прелее от смешните си гласове на ДБ, нито обратното.

И че политически карикатури трета употреба като нея, Настимир, Татяна Дончева, Георги Кадиев и прочее омръзнали вувузели нямат шанс нито да влязат в парламента, нито да подкрепят някой друг самостоятелен играч. Защото напролет балотажи няма да има.

Не е зле адреналинът мааалко да поспадане и да се върнем на полето на логиката и разума - това важи и за разпенилите се критици на протеста, и за превъзбудените ентусиасти, които го подкрепят.

#БъдетеУмни


Коментари (4)

Напоително си гнусен и долен, българският честен народ е с Президента. Стига си говорил пълни простотии, големият анализатор трябва да се отправи към затвора.
13.07.2020 21:56 / Отговор
Българският честен народ не е с онова нещо, дето му викате президент. Моля, не говорете от името на народа.
13.07.2020 22:45 / Отговор
Да, да, с гласовете на ДПС, ама не я избрахте Цачева бие с много сред турците и ромите, губи с 6% сред българите

06 ноември 2016

Непоисканата подкрепа, която лидерът на ДОСТ Лютви Местан даде на ГЕРБ, е донесла голяма част от турските гласове за Цецка Цачева.

Цачева побеждава разгромно Румен Радев сред турския етнос, сочат демографските разрези на Галъп. Тя е събрала 19,3% от гласовете на турците. Данните са преди да бъдат преброени гласовете от Турция, където се очаква процентът й да е още по-голям.

Румен Радев взема два пъти и половина по-малко от турските гласове - едва 8%.
13.07.2020 22:48 / Отговор
baihui Гад мръсна!
14.07.2020 08:30 / Отговор

Добави коментар
Топ новини

виж още

Актуална тема

Мрежата

виж още