Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
English

Новини, анализи, мнения - Tribune.bg

Меню
  1. Начало
  2. Мрежата
  3. Гаджев: Църквата е преодоляла турското робство и комунистическата диктатура, ще преодолее и Рашков

Мрежата

Гаджев: Църквата е преодоляла турското робство и комунистическата диктатура, ще преодолее и Рашков

Снимка:

Бившият депутат от ГЕРБ Христо Гаджев реагира с остри думи във фейсбук по повод внушението на Бойко Рашков, че църквата и Бойко Борисов имат договорка за изборите. Според служебния вътрешен министър назначен от Румен Радев, строежите на църкви и реставрацията на манастири е с цел свещенниците да гласуват за ГЕРБ и определи това като сделка.

Ето какво написа Гаджев:

Рашков е първобитен комунист, ама от тези злите, които взривяваха, палеха и затваряха църкви. А свещениците пращаха в лагери.

Днес заяви, че Църквата била "сключила сделка с Борисов" - ремонт на храмове срещу гласове и митрополитите едва ли не организирали контролиран вот!?!?!

Какво следва - МВР да викне митрополити на разпит, или дори самия патриарх?

Как точно се развива тази схема в неговата глава? Свещенослужителите не са търговци в храма!

Да, постоянна политика на правителствата на ГЕРБ е била подкрепата за БПЦ и за другите вероизповедания, защото смятаме, че духовното е също толкова важно, колкото светското.

А знае ли колко църкви и манастири са построени от 1945г. до 1989г.? Отговорът е лесен - нула! За реставрация и поддръжка да не говорим.

Българската църква е на над 1000 години. Преодоляла е турското робство и комунистическата диктатура. Ще преодолее и Бойко Рашков.  

 


Топ новини

виж още

Актуална тема

Мрежата

виж още