Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Мрежата
  3. Илиян Василев към ДБ: Аман от невръстеници

Мрежата

Илиян Василев към ДБ: Аман от невръстеници

Илиян Василев към ДБ: Аман от невръстеници - Tribune.bg
Снимка:

От Фейсбук профила на Илиян Василев

Политически инфантилизъм са призивите да не участва в правителство, да се бойкотират споразуменията, да се държи линията на кръжока "чисти ръце" или "чиста вода ненапита" идващи от "стерилни" демократи.

Първо, ако ДБ пък всяка друга демократическа партия беше религиозна каста, можеше да провеждат редовни ритуали по гонене на духове и по идейно пречистване с повтаряне безспир на мантрите - ние сме правоверните, ние сме единствените.

Но ДБ е партия, и нейната работа е да прави политика и да изпълнява мисията си, възложена от избирателите. А тя е да осъществи промяна, в рамките на пълномощия, мандата и възможностите, които има. Това са резултатите избори, това е чергата, в която трябва да се разполага. Промяната е неотменима задача номер едно. Всичко друго може да почака.

Второ, претенция за качеството на коалиция или представителите, които отделните участници в нея могат да се разполагат само в рамките на представителството на ДБ и демократите. Кой ще балансира крайностите в ново правителство, ако не представителите на демократите?

Трето, това кой БСП ще представлява си е тяхна работа. На пуританите да припомня, че Борисов ухажваше Нинова по всякакъв начин и предлагаше и коалиция и премиер и шеф на парламента. В политиката няма междинно положение - и критиците на коалиционното споразумение или на отделни министри наливат вода в мелницата на Борисов.

В целия преход най-безполезните, дори вредни, бяха идеологическите пуритани, за които важи народното "ни се водят, ни се карат". Единствената позиция, която ги устройви е на критикари отстрани, на вечна опозиция. За тях политиката е  запалянковска страст, в която само "горе" и "долу" имат значение. А междувременно същите зийлоти прекрасно изиграха ролята на полезни идиоти, направили възможно управлението и на Борисов и на задкулисието.

За това ДБ да не се мае, ама да участва и да предлага качествени министри и заместник министри, областни управители, шефове на регулатори и т.н.

Аман от невръстеници.

 


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети

Правилно ли е решението за отпускане на великденски добавки за най-бедните пенсионери?
Покажи резултати Скрий резултати