Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Мрежата
  3. Иван Гешев страхува Нинова, тя рязко смени позицията си след изявлението му

Мрежата

Иван Гешев страхува Нинова, тя рязко смени позицията си след изявлението му

Иван Гешев страхува Нинова, тя рязко смени позицията си след изявлението му - Tribune.bg
Снимка:

От Фейсбук профила на Явор Дачков

Досега най-ярката демонстрация на пряка зависимост от Иван Гешев беше на Корнелия Нинова. Тя смени рязко позицията си след неговото изявление и без да пита партията (както обича да се измъква, когато го играе на демократичен лидер).

Всички ресорни журналисти в парламента знаят (а преди това всички депутати от съответните партии се похвалиха в кулоарите), че правителството между ГЕРБ, ДПС и БСП беше наредено още миналата седмица. Нинова имаше няколко министерства. Врътката за няколко часа, която тя направи означава само едно - безпомощна зависимост.

Обективно е да се отбележи, че го отигра много добре и при Цветанка Ризова в бТВ беше повече от убедителна и принципна. Изглежда, че нейната основна слабост по линия на правосъдието са сделките с оръжие за Украйна, които направи кабинетът „Петков“ и в което Нинова отговаряше за комисията за износ на оръжия и за които се похвали самия Кирил Петков, а няколко световни медии писаха.

По моя информация някои от тях не са направени съвсем по закона и са попаднали в полезрението на ДАНС. Както и някои офшорни сметки на първата дама на българската левица и скъпия на сърцето ѝ шеф на кабинета, в които влизат подразбиращите се комисионни за всяка такава сделка. Разказвам това, защото днешната принципна позиция на Корнелия Нинова срещу войната в Украйна е възмутителна. Не ми се мисли какво ще излезе, ако задълбаем в принципната ѝ позиция срещу джендърството:). Тя обаче се оправя и забележително оцелява политически в тази невъзможна среда. От толкова взиране в бездната Бойко Борисов се превърна в него, но без забележителната му двайсет годишна политическа кариера. Докарва го само откъм безпардонно лъжене. Гешев очевидно много я страхува.

А Борисов сам се простреля в крака при нареден политически пъзел, защото му провървя твърде много и защото падна в жертва на старата си слабост да се хареса на умните и красивите. От два стола - може да остане на земята, макар, че нищо все още не е ясно. Просто изпусна сигурна възможност с първия мандат и една безсмислена открита война с Гешев на когото можеше да отреже главата без много шум. Той реши да се хареса на ПП-ДБ и накара Габриел да обяви, че ще му иска оставката на преговори за правителство. Чиста глупост, която си обяснявам единствено с това, че Борисов се почувства сигурен и успял, защото наистина успя да се измъкне от три годишния клинч. По-голямата му грешка от тази е ще да подкрепи втори мандат на „Промяната“, за да пази депутатски имунитет и да клекне съвсем на американския мейнстрийм.

А до ентусиазираните антиджендъри и прочие фенове на Иван Гешев ще препоръчам да видят кой има полза от неговите действия. Миналата седмица „Промяната“ беше в полуразпад, а днес говори за конституционно мнозинство. Досега действията на Иван Гешев са само в интерес на най-неприятната фракция на българското представителство на демократическата пратия в американското посолство. Нищо, че ходи с вратовръзка на слончета. Гешев върна Асен Василев и Кирил Петков в играта за власт. Това е очевидно, според мен.


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още
Хороскоп
Анкети