Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Мрежата
  3. Ивайла Бакалова танцувала на купон на „Мултигруп“ за Илия Павлов, Доган и Бойко Рашков

Мрежата

Ивайла Бакалова танцувала на купон на „Мултигруп“ за Илия Павлов, Доган и Бойко Рашков

Ивайла Бакалова танцувала на купон на Мултигруп за Илия Павлов, Доган и Бойко Рашков - Tribune.bg
Снимка:

Традиционните купони с времето станаха твърде шаблонни и започнаха да доскучават. Очакването около тях вече се изчерпва с няколко дребни интриги - Камен или Слави ще забавляват гостите, кой политик ще се престраши да купонясва около Гранда, кой ще седне на масата на Илия Павлов. Това ни информира „Капитал“ на 11 август 2001 г.

Преди време на шумните чествания гостуваха шефовете на “Газпром”, сега - шефката на Мис Вселена. Изненадите се изчерпват до роклята на Дарина Павлова, артистичната програма и финала на партито. Вместо традиционното нощно къпане тази година то завърши с танци на г-жа “Мулти” върху масите в компанията на Мис България Ивайла Бакалова, избрана на организирания от Дарина Павлова конкурс. Акцентите в медийния отзвук бяха пирамидите от раци и октоподи.

Атракцията на партито беше участието на Слави Трифонов. Хъшът върна визитата, след като преди две седмици президентът на MG Илия Павлов гостува в шоуто му и го обяви за мултак. Не липсваха и вечните интелектуалци на “Мулти”-купоните. Вежди Рашидов дръпна поредното си слово за ролята на Илия Павлов в запазването на българската култура. Поне част от вдъхновението на известния скулптор сигурно е било почерпено от току-що завършените скулптурни композиции за обновените хотели на неговия меценат. Дончо Цончев, Доротея Тончева и Стефан Цанев бяха видимо отегчени, докато главните редактори на “Стандарт” и “Монитор” Юлий Москов и Петьо Блъсков се забавляваха с парчето на Слави “Забрави за правилата

Ще променяме играта...

По българските стандарти ефектът от PR-събитията най-често се изчислява с отзвука в медиите. Тази година купонът не постигна медийно ехо като миналата, но беше част от една поредица имиджови събития на шефа на MG. Вместо да разказва за ранчото си в Америка и контактите във Вашингтон, на шести август Павлов побърза да открие реконструирания хотел “Интернационал” в “Златни пясъци” и предизвика коментари, че този път си е направил най-големия подарък. На събитието варненският кмет Кирил Йорданов скромно обяви “MG корпорация” за най-големия инвеститор във Варненския регион. Единственият опит за чуждестранно участие в кампанията бе участието на Герхард Баум - представител на немската фирма “Трапенкамп”, акционер в дружеството, което придоби хотел “Интернационал”. Баум е и шеф на борда на директорите на “Интернационал”.

Преди това Илия Павлов даде интервю за националното радио, “организира” си кръгла маса на Българската академия на науките и участва в “Шоуто на Слави”. Човекът “Мулти” говори за натурални монополи, за бедните, защо за инвеститорите е изгодно България да е бандитска държава, за нов морал в бизнеса. А само преди няколко години беше обявил, че скоро ще си купи остров и ще се оттегли...

* статия в „Капитал“ от 11 август 2001 г.


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети

Има ли поле за сформиране на правителство?
Покажи резултати Скрий резултати