Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
English Меню
  1. Начало
  2. Мрежата
  3. Калина Паскалева: Версията, че Виктория е убита заради разследване, е наивна и аматьорска

Мрежата

Калина Паскалева: Версията, че Виктория е убита заради разследване, е наивна и аматьорска

Калина Паскалева: Версията, че Виктория е убита заради разследване, е наивна и аматьорска - Tribune.bg
Снимка:

Версията удобна за популистите, твърди писателката

Версията, че журналистката Виктория Маринова от Русе е убита заради разследване е твърде наивна, аматьорска и удобна за популистите. Това мнение изказа писателката Калина Паскалева в профила си във Фейсбук.

Ето какво написа Паскалева:
"Почивай в мир, Виктория! Не познавах тази млада жена, до вчера не бях чувала за нея, нито за телевизията, в която е работила. Не знаех за предаването й. Снощи си го пуснах. Виктория обявява кои ще бъдат гостите в него и нейн колега провежда интервюто. Няма разследване. Има разказ на двама журналисти, който стана известен преди месец на обществото. Няма новина, няма сензация. Което не олекотява разговора по никакъв начин.

Друго искам да кажа. Фейсбук се активира от вчера - различни групи, които инициират протести, както и добре познати за всички ни активисти, започнаха да качват чуждестранни сайтове, в които е обявено жестокото убийство на Виктория и да спекулират с тях. “Журналистката е убита заради разследване.” Не съм криминалист, не съм полицай, но намирам тази версия за твърде наивна, твърде аматьорска и твърде удобна за популистите.

Виктория е убита по особено жесток начин и изнасилена... Това е факт. Чудовищно. Не намирам думи, с които да опиша това зверство.
Да, извършителят трябва да бъде хванат възможно най-скоро. Да, трябва да бъде осъден с възможно най-строгата присъда. И да, обществото трябва да покаже обединение, но към насилието върху жените, към насилието върху човека.

Такива жестокости се случват - това не е първата убита жена в България. Помните ли Вероника - тялото й изплува от река Янтра наврях националния празник - жестоко убита за 401 лв? Друга Вероника - беше убита от бой от приятеля си преди няколко месеца. Знаете ли за тях? Наркоман уби майка си и дядо си по особено жесток начин. Чухте ли за него? А за Иван, който уби с четири куршума любимата си Венета, както и сина й, и племенника й - преди един месец? За тях защо не пишехте статуси, защо не искахте протести? Редовно ли следите криминалните хроники?
Не бъдете жестоки, хора! Не се нахвърляйте като лешояди, за да прокарате версия, удобна на някой друг...

В България има огромен проблем с насилието върху жените и на голяма част от обществото и политиците ( тук визирам и жени в политиката ) му е удобно да се мълчи за него. Затваряте очи и уши дори като видите мъж да бие жена на улицата, но днес всички искате да бъдете разследващи. Защото жертвата е журналистка ли? А другите жени - тях кучета ги яли, така ли?  

 


Коментари (2)

Стилиян Ще излезне всичко наяве вярвам
08.10.2018 23:53 / Отговор
Рет Поръчкова простакеса! Никога не съм я чувал,виждал ...Не те е срам, глупачке!
09.10.2018 13:22 / Отговор

Добави коментар
Топ новини

виж още