Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Мрежата
  3. Кандидат на „Промяната“ се оттегля от изборите след атака от ЛГБТИ активисти

Мрежата

Кандидат на „Промяната“ се оттегля от изборите след атака от ЛГБТИ активисти

Кандидат на Промяната се оттегля от изборите след атака от ЛГБТИ активисти - Tribune.bg
Снимка:

Кандидатът за депутат от ''Продължаваме промяната''Бисер Русимов, съобщи във Фейсбук, че се оттегля от бургаската листа на партията. Причината е във вълната от обвинения, които кандидатурата му предизвика в социалните мрежи. 

Името на представителя на ПП нашумя след  участието му в организацията на бургаското "Шествие в подкрепа на българското семейство" - контрашествие на първия ''Бургас Прайд''. Според очевидци обаче  Русимов е запалил знаме на ЛГБТИ-общността по време на контрамитинга. 

''В листата за народни представители на ''Продължаваме Промяната'' в Бургас влязох, защото подкрепям новият модел политици - достойни хора, които поставят обществения интерес пред личния, ежедневно'', пише Русимов.

Той уточнява, че причината да се откаже от предизборната надпревара не е ''защото Л. Г, Б. Т, активисти ме определят като хомофоб и ме атакуват, а защото не искам омразата срещу мен в една кална политическа кампания да повлияе на стойностни хора с по-благородни и високи каузи от тази да влизат в суетни битки''. 


Топ новини виж още
Актуална тема
Анкети