Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
English Меню
  1. Начало
  2. Мрежата
  3. Карлос Контрера: Кметът на район „Лозенец“ иска да затрие пазара на бул. Черни връх

Мрежата

Карлос Контрера: Кметът на район „Лозенец“ иска да затрие пазара на бул. Черни връх

Карлос Контрера: Кметът на район Лозенец иска да затрие пазара на бул. Черни връх - Tribune.bg
Снимка:

От Фейсбук профила на общинският съветник Карлос Контрера

Преди около седмица разбрах, че районният кмет на Лозенец Константин Павлов - Комитата иска да затрие окончателно пазара на бул. Черни връх (пред магазин Европа). Той не е първият, който вместо да се опита да възстанови нормалното функциониране на пазара, се мъчи да го бастиса. Надявам се да си остане поредният неуспял.

От години пазарната площадка се нуждае от ремонт, рехабилитация и създаване на условия да заработи като локален пазар. По една или друга причина в Столичния общински съвет не е внасяно предложение в тази посока от районната администрация. Назад във времето доста живущи са ме питали каква е причината това пространство да е занемарено и не се възстановява в нормален вид пазара (той беше временно ограничен поради строителството на метрото). Честно казано никога и аз като общински съветник не съм получавал адекватен отговор или информация.

Сега лозенският кмет се е заел с нова акция срещу пазара - поискал е по-голямата част да стане зона за събития на открито, т.е. да се постави сцена...Според мен веднъж допусне ли се, следващата стъпка ще бъде тотално да се ликвидира цялата пазарна площадка. Дали това е в услуга на близките търговски вериги едва ли ще разберем...

Според мен пазарът трябва да бъде запазен, ремонтиран основно, обновен. А районният кмет на Демократична България да бъде париран в опитите му да затрие окончателно пазара. Надявам се, че и други общински съветници мислят като мен, включително от политическата група на Константин Павлов. След няколко седмици ше видим какво ще е развитието.

 


Топ новини

виж още
Актуална тема