Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
English

Новини, анализи, мнения - Tribune.bg

Меню
  1. Начало
  2. Мрежата
  3. Казармен кретенизъм: Частни компании под строй да се обясняват за какво са теглили кредити

Мрежата

Казармен кретенизъм: Частни компании под строй да се обясняват за какво са теглили кредити

Снимка:

Нито една от поканените фирми, взели големи кредити от Българската банка за развитие (ББР), не се отзова на поканата на служебния финансови министър Кирил Петков. Той привика бизнесите при себе си, за да му дадат обяснение защо са теглили парите и как са ги използвали. Вместо това кредитополучателите изпратиха писмени отговори.

Идеите на Кирил Петков за контрол над бизнеса дадоха повод за коментари в социалните мрежи.

Още една фирма отговори на министър Петков: Комедийни скечове, ние не сме вашите актьори!

Нито една от фирмите, получили кредити от ББР, не дойде на изслушване при Петков

Михаил Кръстев

Точно по този начин трябва да се отговаря на неадекватни овластени типове като Киро Харварда.

Този цирк с публичните изслушвания на получатели на кредити остава като една от най-тъпите хрумки в историята на българската политика.

Петьо П. Блъсков

След всяка поредна проява на некомпетентност си мисля, че по зле не може да стане, но новата власт ме опровергава всеки божи ден.

Да искаш от частни компании да идват под строй и да се обясняват за какво са теглили кредити си е откровен казармен кретенизъм.

В реда на нещата е да получат подобни отговори от всички.

Вони на комунизъм, другари.

Борис Марков

Дадена фирма е взела кредити и развива бизнес на свободен конкурентен пазар. Ама защо да не отиде при министъра да си разкаже публично всичко, че да я смажат конкурентите и… Още повече, че ако е от банка за развитие, ами сигурно е нещо важно за развитието. Едва ли ще са хепи да го разкажат публично, нали?

Почват да ме притесняват Харвард 1 и 2, икономическа логика 0 и от двамата. Само наивник може да очаква сериозни фирми да си разкажат всичко и потенциално да търпят единствено щети, просто защото Харвард 1 е любопитен.

Притесняваме също така, че ни се паднаха двамата дето не са излизали от библиотеката и максимум някоя служба да ги е вербувала. Те там ги чакалят, така съм чувал.  


Топ новини

виж още

Актуална тема

Мрежата

виж още