Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Още една фирма отговори на министър Петков: Комедийни скечове, ние не сме вашите актьори!

Политика

Още една фирма отговори на министър Петков: Комедийни скечове, ние не сме вашите актьори!

Още една фирма отговори на министър Петков: Комедийни скечове, ние не сме вашите актьори! - Tribune.bg
Снимка:

„Транспект” изпрати писмено становище за кредита си от ББР: инвестиционен, преобезпечен, международно одитиран и регулярно обслужван

Още една от фирмите, привикани от икономическия министър Кирил Петков, изпрати становище за търговските си отношения с „Българската банка за развитие“.

Ето и отговора на „Транспект” без редакторска намеса:

С настоящото бих искал да Ви благодаря за отправената покана за среща, която със задоволство бихме приели, ако заявените теми бяха свързани с бизнеса ни и състоянието му след повече от една година работа в условията на пандемия. Напомням, че секторът на автобусните превози е един от най-засегнатите, а големите предприятия по смисъла на ЗмСП, които основно изнесоха тежестта, са недопустим бенефициент за подпомагане. За съжаление, исканият от Вас разговор има единствената цел - да бъде ползван като индулгенция за направеното от Вас внушение, чрез разкриване на банкова тайна, че няколко дружества, сред които и „Транспект” АД са злоупотребили с обществен ресурс.

Г-н Петков, обръщам се персонално към Вас, защото интересът на обществеността към кредита на „Транспект” АД, ако изобщо имаше такъв, беше задоволен още през 2019 г., когато всички национални медии отразиха сделката за придобиване от нашето дружество на два от най-големите пътнически транспортни оператора в България, но очевидно Вие сте пропуснали тези информации, иначе щяхте да знаете, че кредитът ни от ББР е инвестиционен и лихвата от 4%, впоследствие намалена до 3,5%, не е преференциална, а равна, дори по-висока, от тази на търговските банки, както и че същият е преобезпечен, международно одитиран и регулярно обслужван.

Г-н Петков, не се обръщам с уважаеми към Вас, нямам право да го направя, заради създадения от Вас дискомфорт и тревожност за бъдещето им, на онези близо 1000 наши служители, които бяха на първа линия през целия период на Ковид кризата, включително и тогава, когато всички и всичко беше спряло, подсигурявайки обществената услуга и транспортната свързаност, както в страната, така и в Европа. Не го правя и заради стотиците хиляди наши лоялни клиенти, ежедневно ползващи услугите ни, пред чиито погледи ние работим, иновираме, растем, грешим и които ни познават като надежден партньор.

Не, г-н Петков, няма никакъв начин да внушите на обществото, че двама млади хора като нас, твърдо решили да работят, не в САЩ, не някъде из Европа, а тук в България, са престъпници, защото сме кредитополучатели. Няма и начин да ни въвлечете във Вашите политически манипулации. Срещайте се, разговаряйте и се записвайте във вашите комедийни скечове, с когото намерите за добре, ние не сме вашите актьори!", завършва писмото, подписано от Георги Атанасов, изпълнителен директор и акционер в „Транспект".


Топ новини виж още
Актуална тема
Анкети
Дарявали ли сте лични средства за политическа партия?
Покажи резултати Скрий резултати