Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Мрежата
  3. Колтуклиева: Гелосаният се репчи, а искаше главата на Лорер и мълчи за хонорарите от ДПС

Мрежата

Колтуклиева: Гелосаният се репчи, а искаше главата на Лорер и мълчи за хонорарите от ДПС

Колтуклиева: Гелосаният се репчи, а искаше главата на Лорер и мълчи за хонорарите от ДПС - Tribune.bg
Снимка:

От Фейсбук профила на Соня Колтуклиева

Обилно гелосаният още от ранните утрини Радостин Василев се репчи, че служебният министър на спорта Весела Лечева е възстановила на работа в министерството служители, уволнени от него, които били свързани с ГЕРБ.

Разбира се, Виктор Николаев и Мира Иванова няма да го попитат, защото са услужливи теляци на „Продължаваме промяната” - търкат кирливите им гърбове, белосват ги, пудрят ги, парфюмират ги и после услужливо се превръщат в келнери, поднасяйки им удобни въпросчета, ето това:

1. Как изобщо си позволява наглостта да коментира назначения бившият министър на спорта, който назначи: за изпълнителен директор на Национална спортна база и за изпълнителен директор на Български спортен тотализатор приятелите си от детинство Венцислав Петков и Александър Тодоров, уволнени впоследствие от министър Весела Лечева, която обяви, че договори, подписани от тях, са дадени на прокуратурата и на КПКОНПИ. Знаете ли каква е тяхната експертиза: Венци е лепял мокети по хотелите в Плевен, после е завършил за лесотехник; Сашо е продавал прахосмукачки, едва-едва е завършил право във ВТУ, а бащата на Радостин адв. Петьо Василев по милост го е взел да помага в скромната му кантора на приземен етаж в Студентския град. Двамата аматьори са уредили договори от държавните дружества за стотици хиляди, от които частните фирми контрагенти са се отказали и 3 милиона лева са върнати в бюджета - защо? Защото са се уплашили, че има нещо нередно или престъпно, навярно.

2. Бившият спортен министър побесня и даже пред мен се изхвърли, че ще поиска оставката на министъра на иновациите, но после се уплаши да атакува единия от триото Петков-Василев-Лорер. Защо беше цялата истерия? Защото Радостин Василев уволни като началник на дирекцията за обществени поръчки Христина Грозева, на другия ден Даниел Лорер я назначи на същата позиция. Тогава депутатът от ИТН Станислав Балабанов, колега по партия на Радостин Василев, обвини Христина Грозева, че е корумпирана - тя сега го съди за клевета.

В съобщения до мен Радостин нарече Лорер „търговец на кожи“, а заедно със съпругата му Виолета ги наплю като „нагли и прости“. Но не посмя публично да ги критикува, защото това е неговият номер в живота - да се подмазва и лигави на силните на деня.

3. Радостин Василев и баща му адв. Петьо Василев са адвокати на ФК „Арда“, на който благодетел е турския милионер Фуат Гювен, приближен на Ахмед Доган и ДПС.

4. Асен Василев е получил хубав хонорар като консултант на Булгартабак-Благоевград от собственика на Булгартабак-холдинг Делян Пеевски.

5. Колегите на Радостин Василев в кабинета „Петков“ Калина Константинова и Божидар Божанов са влезли в политиката през вратата на ГЕРБ - те двамата са били съветници в Министерски съвет на Румяна Бъчварова, вицепремиер, министър и депутат ит ГЕРБ, началник-кабинет на премиера Бойко Борисов. Хубави пари са получавали, сега, обаче, вече са забравили.

Ето това им е принципността на аматьорите от „Продължаваме промяната“, които президентът Радев нарече „шарлатани“ и присъединилите се към тях ренегати от чалга-фракцията на “Има такъв народ”.

Парите не миришат, защото разкешвачи им ги кътат.


Топ новини виж още
Актуална тема
Анкети
Дарявали ли сте лични средства за политическа партия?
Покажи резултати Скрий резултати