Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Мрежата
  3. Кой сега е "диктатор и лъжец"?

Мрежата

Кой сега е "диктатор и лъжец"?

Кой сега е диктатор и лъжец? - Tribune.bg
Снимка:

Докато Нинова обвинява други в „диктаторство”, очевидно самата тя се държи като владетелка и господарка в над стогодишната партия

Коментар на Аделина Делийска, novini.bg

Въпросът е реторичен, разбира се. Изводите пък всеки носи глава на раменете си и се предполага, че може сам да си направи. Ето малко факти за размисли от последните часове на политическия живот у нас. Преди има-няма само двайсетина часа лидерката на БСП Корнелия Нинова шумно обяви: „ГЕРБ се опитва да въведе диктатура”.

Паралелно обаче става ясно, че тя и верният й антураж от апарата със замах са изключили от листите подреденият там от низовите партийни организации нейн предшественик Михаил Миков. Това съобщава в ефира на БНР политологът Димитър Аврамов, а в социалните мрежи новината бе потвърдена и от други редови социалисти.

Бившият председател на парламента и екс вътрешен министър Михаил Миков е бил предложен в листата от родния си Видински регион и от още няколко други. Обаче „борците” срещу диктатурата от ръководството на БСП със замах са го игнорнали. Ето коментарът на политолога Димитър Аврамов пред националното радио по скандала в червените структури: „ ... по листите бих казал, че най-фрапиращото отсъствие е на Михаил Миков и няма отговор защо той не е там. Господин Миков е политическа фигура, сериозен мъж и парламентарист и мисля, че това е въпрос, на който трябва да бъде отговорено политически. Защото той е бивш председател на партията. Когато махнеш бивш председател на партията от партийните листи, какво казваш? Казваш, че всичко, което е правил той, и целият ход на действие на една политическа организация преди теб е бил нелегитимен. Т.е. започва от теб”.

На практика излиза, че докато Нинова обвинява други в „диктаторство”, очевидно самата тя се държи като владетелка и господарка в над стогодишната партия, в която доскоро беше валиден принципа решения да се вземат „отдолу нагоре”. Сега май се внедрява принципа на саморазправата.

Притеснителна е и честотата, с която ни заливат скандалите с нейни изречени и в последствие опровегани твърдения. Още неотшумял случаят от преди дни, когато тя каза и написа едно след срещата им с Асоциацията на европейските журналисти - АЕЖ, а после се оказа съвсем друго, възразиха с опровержение от самата асоциация и хоп – яви се нова спорна ситуация.

В социалната мрежа тя собственоръчно писа „как управлява режимът Борисов”. Според нея на кметове от ГЕРБ им били забранили да ходят на срещи с нея, не им дали зала и т.н.. Преди часове председателят на ПГ на ГЕРБ Цветан Цветанов излезе и дума по дума опроверга твърденията й.

Та думата ми беше, че когато се бориш със зъби и нокти да си морален ментор в обществото, не са хубави тези неща, другари, никак не са. Затова народът измисля прякори. Нали знаете, прякорът, пише в тълковният речник, е допълнително име дадено за присмех, подигравка.


Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар
Топ новини виж още
Актуална тема
Анкети
Какви новини искате да четете през 2023 година?
Покажи резултати Скрий резултати