Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
English

Новини, анализи, мнения - Tribune.bg

Меню
  1. Начало
  2. Мрежата
  3. Разкритие на плевенчани: Видни спортисти събират пари за писта, Спартански – на кръчма

Мрежата

Разкритие на плевенчани: Видни спортисти събират пари за писта, Спартански – на кръчма

Снимка:

Групата „Забелязано в Плевен“ разкри, че кметът на ДБ - Георг Спартански, е прекарал вечерта в кръчма в компанията на моторджии.

Това не е нетипично за бившия кмет, наричан от местните „Спиратнски“ заради страстта си към алкохолните преживявания. Но е шокиращо, че господин кандидат-кметът дори не се направи на заинтересован към инициативата на редица известни спортисти и общественици. Снощи имена като Тереза Маринова, Любо Ганев, Детелин Далаклиев и дори спортният министър Кралев бяха в Плевен, за да подкрепят благотворителен бал, чиято цел е спасяването на спортната зала по лека атлетика на Спортно училище „Георги Бенковски” в града.

Събитието събра спортни деятели от Плевен и цялата страна.

Спортна зала по лека атлетика на Спортно училище „Георги Бенковски”Спортна зала по лека атлетика на Спортно училище „Георги Бенковски”

Залата е в окаяно състояние и за ремонта ѝ са нужни над 250 000 лв. Благотворителният бал събра 78 325 лв. за възстановяване на спортната зала, а Министерството на младежта и спорта ще помогне със средствата, които не достигат.

Спортна зала по лека атлетика на Спортно училище „Георги Бенковски”Спортна зала по лека атлетика на Спортно училище „Георги Бенковски”

На благотворителното събитие Любо Ганев купи шапка на „Ферари“ с автограф от Михаел Шумахер за 1500 лева. А Кралев - ръкавици на световния шампион по бокс Детелин Далаклиев за 700 лв.

Благотворителен бал за лекоатлетическата писта в ПлевенБлаготворителен бал за лекоатлетическата писта в Плевен

Благотворителен бал за лекоатлетическата писта в ПлевенБлаготворителен бал за лекоатлетическата писта в Плевен

Защо се прибягва до благотворителност, вместо да се търсят механизми вътре в общината?

В Плевен, оказва се, спортът от години е пуснат на самотек. Местните спортисти с огорчение се оплакват, че Общината повече пречи, отколкото да помага за развитието на спорта. Не се използват наличните механизми за кандидатстване за финансиране за спорт, а слабата икономика е допълнителна пречка пред спортистите.

Според местните досегашният кмет не е спортен човек и го доказа и снощи, когато вместо на бала се оказа… в кръчма.

Георг Спартански на мото срещаГеорг Спартански на мото среща

Въпреки че официално събитието му се водеше „среща с местен мото клуб“, то от публикуваните кадри в мрежата ясно личи, че става въпрос по-скоро за раздумка на бира и мезе.

Спартанските естествено не беше пожален от коментиращите във Фейсбук, които гласяха, че явно целия си мандат е изкарал на маса. Освен това питаха дали счита всички други проблеми в града за решени, за да опре до мотористите.

ФейсбукФейсбук

Оценките за действията му оставяме на плевенчани.  

 

 


Коментари (1)

Автор Кой точно ви позволи да ползвате моя снимка във ваша статия?
22.10.2019 18:12 / Отговор

Добави коментар
Топ новини

виж още

Актуална тема

Мрежата

виж още