Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. 9 лъжи от проваления Спартански

Политика

9 лъжи от проваления Спартански

9 лъжи от проваления Спартански - Tribune.bg
Снимка:

Плевенските граждани разбраха защо не трябва да избират отново кмет на Костов и соросоидите

Проваленият градоначалник Спартански блесна с 9 лъжи в национален ефир.

Ето ги и тях:

1. Кметът няма общо със средните доходи в българските общини.

Не е вярно. Спартански лъже. Кметът има отношение към откриването на нови работни места, програми, проекти и заетост. Той обаче не е свършил нищо. 

2. Спартански е довел инвеститори в Плевен.

Спартански лъже. В неговия мандат избягаха инвеститори - например немският завод за кабели, както разкри кандидатът на БСП Илиян Йончев. Избягаха дори две големи хранителни вериги и най-голямата световна марка за бързо хранене. Настоящите нови капиталовложения са заслуга лично на икономическия министър Караниколов. А нещата, с които Спартански се хвали са благодарение на ГЕРБ - както проектът за воден цикъл, започнат при предишния кмет, така и болницата "Сърце и мозък", на която първа копка направи лично премиерът Борисов. Спартански е и нагъл. Казва, че нямало значение кой прави проектите. Напротив - важното е, че ти не ги правиш. 

3. Кметът няма общо с демографската катастрофа.

Спартански лъже. Кметът има основна роля да направи благоприятна среда за живот, за да може плевенчани да остават в родния си град. А не да бягат към София или чужбина.

4. Спартански първо излъга, че общината не е глобена със 150 хиляди лева за нередности по ОП „Региони в растеж“. А след като призна вината си най-нагло заяви, че не са много пари.

Изключително скандално изказване на фона на трагичното изглеждащите два най-големи плевенски квартала – „Сторгозия“ и „Дружба“.

5. Спартански излъга, че РИОСВ не го е  глобила  със 7 хиляди лева заради незаконните сметища.

Сам той се скрил като мишка от държавните институции. Актът му е личен и връчен повторно. Спартански прави цирк на площада, отказва да приеме документа  и започва панически да бяга. След което, обаче, актът му е връчен пред свидетели, както разкри кандидатът на ВМРО Калин Поповски. Кметът толерира незаконните сметища поради простата причина, че парите от тях вероятно служат за черна касичка на неговата предизборна кампания.

6. Спартански лъже, че е независим.

Той е официално подкрепен от Костов и соросоидите – „Демократична България“ (ДСБ на Атанас Атанасов и „Да, България“ на Христо Иванов). Това са хората срещу руските енергийни проекти АЕЦ "Белене" и "Балкански поток", хората, които затвориха "Плама Плевен" и съсипаха икономиката в Плевен. 

7. Спартански лъже, че има диалог с МРРБ и зам.-министър Нанков.

Той многократно нападна АПИ, за него те са некомпетентни и неграмотни. Е как тогава си говори с регионалното министерство?

8. Спартански лъже, че е направил каквото трябва за спорната зала.

Напротив – 4 години не си е мръднал пръста. Доста други спортни зали в Плевен са получили държавно финансиране, но "Арена Плевен" не, защото Спартански не е поискал пари по надлежния ред. Той е бил длъжен да намери начин да вкара държавни инвестиции в спортната инфраструктура. Вместо това за десерт продаде общинския басейн. 

9. Спартански лъже и за водния цикъл.

Дори спестява, че доказано по съдебен път кметът е похарчил десетки милиони в условията на незаконна процедура, за която има основателни съмнения за корупционни практики. А общината е глобена с 1 200 000 (милион и двеста) , които от джоба си ще извадят плевенските данъкоплатци. Нещо повече - в част от съдебния акт пише за манипулирани и нагласен поръчки в полза на определени фирми.

В крайна сметка не е проблем, че Спартански няма професия и препитание, че разчита единствено на службичката и властта. Че тотално е изгубил доверието на инвеститорите и бизнеса в града с изключение на приближени до него фирми. Нито, че е човек на Костов и соросоидите.

Драмата е, че той е лъжец и некомпетентен. Затова и няма моралното право да претендира за доверието на Плевен и неговите граждани – градът на българската бойна слава.

Блиц.бг


Последвайте ни в Google News

 

Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар




Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети

Правилно ли е решението за отпускане на великденски добавки за най-бедните пенсионери?
Покажи резултати Скрий резултати