Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Мрежата
  3. Лице допуснало трагичен инцидент чрез прилагане или неприлагане закона продължава да се гаври с него

Мрежата

Лице допуснало трагичен инцидент чрез прилагане или неприлагане закона продължава да се гаври с него

Лице допуснало трагичен инцидент чрез прилагане или неприлагане закона продължава да се гаври с него - Tribune.bg
Снимка:

От Фейсбук профила на Младен Шишков

През последните години, често казвам че Законът за устройство на територията е морално остарял и трябва да заеме достойно мястото си в историята. Необходимо е чисто ново строително законодателство, отговарящо на актуалните обществени отношения. Защо казвам всичко това? Защото през последните години, всякакви квази експерти се упражняват в тълкуване на този закон. Когато подобни „експерти“ разтягат локуми във Фейсбук не е фатално, но когато лица заемащи висши държавни длъжности си позволяват волна програма върху текстовете, това вече може да бъде катастрофално. И е катастрофално. За държавата, за хората, за бизнеса.

Темата за незаконното строителство е моя болна тема от много години и когато чуя някой да словоблудства върху нея, получавам мравучкания. През годините съм предлагал редица решения на проблемите, но така и не съм срещал разбиране. По ред причини.

Сетивата ми се обострят още повече, когато подобен тюрлюгювеч се излива не от кой да е, а от лице заемащо висша държавна длъжност, допуснало трагичен инцидент чрез прилагане или неприлагане закона. И сега същото това лице, изпълнявайки политическа поръчка /не е ясно самосиндикално или по поръчение/ продължава да се гаври със закона. Това е цинизъм. Висша форма на цинизъм. Престъпен цинизъм.

Но за какво иде реч? Днес съфамилникът ми, регионален министър по силата на неведоми пътища, се опита за пореден път да внуши на обществото, че по времето на ГЕРБ, пътища и язовири са се строили незаконно. Основно незаконно. И въпреки, че не го каза директно, целият този спектакъл, който спретна беше насочен именно в тази посока. Този път имаше и надграждане – беше внушено, че видите ли държавата е сключила договори за над 1 млрд. лв. за незаконно строителство на инфраструктурни обекти! И това не било всичко!

Това не е просто комично. Това е трагично. Това твърдение показва дълбоко непознаване функционирането на институциите и администрацията от страна на министъра. Показва, че желанието му да омаскари ГЕРБ е толкова силно, че не подбира средства и сили за това.

Народът е казал – не гледай треската в окото на ближния си, а виж гредата в своето. Видяхме работата на този човек като главен архитект на софийски район. Историята помни как тълкуваше и прилагаше закона още тогава.

Срещу всички щуротии, които надрънка за единица време министърът, разполагаме с точни и ясни аргументи, и доказателства. Но не тук е мястото, и не сега е времето да ги изложим.

Днес просто ще кажа, че ме е срам. Срам ме е, че такива „експерти“ представляват нашата благородна професия. Срам ме е, че такива „експерти“ заемат висши държавни длъжности. Никога през живота си не съм се срамувал от фамилията си. Въпреки, че тя често става повод за иронични сравнения и подмятания. Винаги съм я носил с гордост, но днес ме е срам. Срам ме е, че министър с моята фамилия може да сътвори такава глупост. Глупост породена или от въпиеща некомпетентност, или от жажда за политическа саморазправа. Което и от двете да е вярно, със сигурност това означава, че изключително важното министерство, трябва да има ново, адекватно ръководство. Час по-скоро!


 

Автор

Топ новини виж още
Актуална тема
Хороскоп
Анкети