Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Мрежата
  3. Любомир Талев: Единствените, които твърдят, че е имало фашистки режим в България, са комунистите

Мрежата

Любомир Талев: Единствените, които твърдят, че е имало фашистки режим в България, са комунистите

Любомир Талев: Единствените, които твърдят, че е имало фашистки режим в България, са комунистите - Tribune.bg
Снимка:

От Фейсбук профила на юристът Любомир Талев

Някой спешно да обясни на Премиера Кирил Петков, че "фашистки режим" в България не е имало. След деветнадесетомайския преврат от 1934 г., който прави опит за преустройство на държавата в корпоративен дух и демонстрира открити антимонархически, просъветски и проюгославски настроения (а главните му идеолози Кимон Георгиев и Дамян Велчев по-късно са сред основните действащи лица в деветосептемврийския преврат), Н.В. Цар Борис III Обединител с помощта на верните си генерали в армията отстранява звенарите от власт и установява свой безпартиен режим (т.е. липсва тоталитарната партия-държава, характерна за фашизма, комунизма и национал-социализма), характеризиращ се освен с всичко останало и с частично завръщане към практиките на парламентаризма: произвеждат се относително свободни избори, в Народното събрание има отчетлива и авторитетна опозиционна група, а при важни гласувания правителството нерядко остава в малцинство. Това е всичко друго, но не и фашизъм.

Някой спешно да обясни на Премиера Кирил Петков,  че България е единствената държава, попаднала в сферата на национал-социалистическа Германия, която спаси всичките си поданици от еврейски произход с дейното и решаващо участие на Църква, Цар и народ. Това е всичко друго, но не и фашизъм.

Някой спешно да обясни на Премиера Кирил Петков, че България въпреки формалните си съюзнически отношения с държавите от Тристранния пакт, благодарение на които освободи (а не окупира) Македония, Беломорието и Западните покрайнини, и въпреки огромния натиск, на който беше подложена, не изпрати нито един войник на фронта в подкрепа на каузата на Оста. Това е всичко друго, но не и фашизъм.

Някой спешно да обясни на Премиера Кирил Петков, че единствените, които твърдят, че в България е имало "фашистки режим", са комунистите. И че това, че той е посочен за министър-председател от комуниста Румен Радев и избран за такъв с гласовете на преименуваната Българска Комунистическа Партия, не означава, че отивайки в чужбина трябва да се държи като комунистически агент, а не като български държавник.

Някой спешно да обясни на Премиера Кирил Петков, че колкото по-бързо се еманципира от комунистическите си началници и спре да повтаря опорните им точки, толкова по-добре - и за неговото управление, и за България.


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети

АНКЕТА: Как ще гласувате на предстоящите избори на 9 юни?
Покажи резултати Скрий резултати