Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Даниел Митов: Не видях нищо ново да се случи днес в Скопие

Политика

Даниел Митов: Не видях нищо ново да се случи днес в Скопие

Даниел Митов: Не видях нищо ново да се случи днес в Скопие - Tribune.bg
Снимка:

„Не видях нищо ново да се случи днес в Скопие. Скопие винаги се опитва да търгува. Въпросът е какво е изтъргувано днес.“ Това заяви пред БНТ бившият външен министър и настоящ депутатът от ПГ на ГЕРБ-СДС Даниел Митов.

„Не чухме нищо по важните въпроси за историята и езика на омразата, които трябва да бъдат решени“, отчита бившият дипломат.

По думите му смесените комисиите между България и Република Северна Македония (РСМ) не са постигнали нищо, заради бойкот от страна на Скопие.

„Никой не я иска тази самолетна линия, освен премиерът Петков. Това е въпрос от второстепенно значение за българското общество“, смята Даниел Митов.

„Не се казва нищо на българското общество? В един момент тези договори ще стигнат до НС, което ще ги отхвърли и ще станем смешни пред Скопие“, предупреди Митов.

РСМ се опитва да притиска България с лобистки методи, заяви Даниел Митов по повод заплахата за санкции от страна на щатски сенатор.

„Премиерът трябва да си даде сметка, че подходът на Скопие няма да се промени“, допълни той.

„Ние не воюваме с никого, а имаме политически различия с представителите на една институция“, заяви Митов по отношение на реакциите си спрямо политиката на президента Румен Радев.

 


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети

Как трябва да се разиграе политическата ситуация след поредните предсрочни избори?
Покажи резултати Скрий резултати