Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Мрежата
  3. Любомир Талев: Коалицията между ДБ и БСП прерасна от следизборна в предизборна

Мрежата

Любомир Талев: Коалицията между ДБ и БСП прерасна от следизборна в предизборна

Любомир Талев: Коалицията между ДБ и БСП прерасна от следизборна в предизборна - Tribune.bg
Снимка:

От Фейсбук профила на Любомир Талев

СИНЯТА ИДЕЯ Е ЖИВА!

От години - т.е. много преди сформирането на настоящото правителство в оставка, обяснявам, че общността, която в момента се подвизава под името "Демократична България", и Българската социалистическа партия, се намират във фактическа коалиция.

Издигането на ръководни позиции на представители или наследници на комунистическата номенклатура и репресивен апарат, папагалското повтаряне на критиките на БСП към най-голямата дясно-центристка партия ГЕРБ (кулминирало във внасянето на антибългарската резолюция в Европейския парламент съвместно от Радан Кънев и Елена Йончева, в подкрепата на БСП за кандидатите на ДБ за районни кметове в София преди две години, в съвместната подкрепа на двете формации за Румен Радев на последните президентски избори и т.н. и т.н.), непрекъснатото "хвърляне под автобуса" на старите седесари в името на търсене на подкрепа сред по-младия електорат от западно-неомарксистки тип: всичко това ясно показва, че въпросната общност трайно и недвусмислено се е позициониране в лявата част на политическия спектър.

От шест месеца тази коалиция е официална: ДБ и БСП управляват заедно, като не напуснаха коалицията дори когато това направи ИТН и я лиши от мнозинство в Народното събрание.

На частичните местни избори в Нова Загора коалицията между ДБ и БСП прерастна от следизборна в предизборна, илюстрирайки поне две явления в политическия ни живот: трайното олевяване на ръководството и електората на ДБ и готовността за всякакви безпринципни действия и обединения от страна на двете формации в името на властта.

На тези избори обаче стана безпощадно ясно и нещо друго: на българските граждани им трябваха само 13 месеца "промяна", изразяваща се основно в галопираща инфлация и загуба на жизнен стандарт и перспектива, за да прозрат през всички лъжи и манипулации, с които ги заливаха през последните две години, за да бъде монтирано червеното управление. Победата с по-голям сумарен резултат от цялата управляваща коалиция плюс останалата парламентарна опозиция, постигната въпреки продължаващата медийна обработка, машините на Мадуро и милиционерския терор на комунистическия следовател Бойко Рашков, доказа и още нещо: синята идея е жива и неин изразител е коалицията ГЕРБ-СДС.

 


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети

Правилно ли е решението за отпускане на великденски добавки за най-бедните пенсионери?
Покажи резултати Скрий резултати