Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Мрежата
  3. Любомир Талев: Сводката от ПП да се чете като погазването на правото от правителството

Мрежата

Любомир Талев: Сводката от ПП да се чете като погазването на правото от правителството

Любомир Талев: Сводката от ПП да се чете като погазването на правото от правителството - Tribune.bg
Снимка:

От Фейсбук профила на Любомир Талев

Сводка от ПППП (да се чете като Продължаващото Погазване на Правото от Правителството) за последните 24 часа:

1. Конституционният съд обяви, че да смениш правилата по средата на избор за председател на КЕВР при вече заявени кандидатури, без да започнеш цялата процедура отначало и да избереш човек, който не отговаря нито на старите, нито на новите изисквания, нарушава Основния закон на страната. Същото би могъл да им обясни и второкурсник по право. Което прави безотговорността на управляващите, оставили енергийния регулатор без председател в разгара на предизвиканата от тях енергийна криза, още по-голяма.

2. Представител на правителството обяви, че няма намерение да изпълнява окончателното решение на Върховния административен съд по казуса "Капитан Андреево", защото според него това било "оперативно невъзможно", а и експерти в Министерството на земеделието му казали, че според тях решението противоречало на европейски регламент. Добре е да напомним на господина, който явно не е юрист и не ползва услугите на юристи, че чл. 296, ал. 1 от Наказателния кодекс предвижда лишаване от свобода до три години или глоба до пет хиляди лева за този, който попречи или осуети по какъвто и да е начин изпълнението на съдебно решение.

Също така е възхитително да се види как изпълнителната власт в прав текст заявява, че ще изпълнява само тези актове на съда, които й отърват, но площадите не са пълни с възмутени привърженици на ДБ и ПП и пр. сторонници на върховенството на правото. Това само показва колко "искрена" е борбата им за правосъдие и съдебна реформа. Години ще минат, докато бъдат излекувани раните в правосъзнанието на българина, отворени от тези височайши носители на двойни стандарти, и именно в това ще се състои истинската правосъдна реформа.


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети

Правилно ли е решението за отпускане на великденски добавки за най-бедните пенсионери?
Покажи резултати Скрий резултати