Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
English

Новини, анализи, мнения - Tribune.bg

Меню
  1. Начало
  2. Мрежата
  3. Людмил Цветков: Всяка една страна, където са стъпили „Смартматик“, се е превръщала в руина

Мрежата

Людмил Цветков: Всяка една страна, където са стъпили „Смартматик“, се е превръщала в руина

Снимка:

Людмил Цветков, Zonanews

Наскоро бяхме свидетели на първите в историята ни изцяло машинни избори. Те бяха пълен провал. На 27 юни на частичните местни избори за кмет в Благоевград гласуваха малко над една четвърт от всички избиратели, като по този начин легитимността на изборите е минимална. Не това обаче е основният проблем. Основният проблем е, че тези избори бяха манипулирани, по безспорен начин. Манипулирано бе волеизявлението на хората, манипулиран бе резултатът.

Откъде знаем това?

Чистата статистика го повелява, а статистиката не лъже. Правейки сравнение между парламентарните избори на 4-ти април и частичните местни на 27 юни, статистическият разлом е огромен, нереален. На 4 април, при гласуване предимно с хартиени бюлетини, партия ГЕРБ получи гласове, приблизително равни на сбора на гласовете на партиите ИТН и БСП, взети заедно. ГЕРБ имаше 4 мандата, а ИТН и БСП по 2 всяка. На 27 юни обаче, при изцяло машинен вот, картината коренно се промени. Тогава вече подкрепеният от партия ГЕРБ кандидат получи 3,5 пъти по-малко гласове от сбора на гласовете за кандидатите на партиите ИТН и БСП.

Това прави относително намаляване на електоралната тежест на ГЕРБ в рамките на само 2 месеца с близо 200 процента. Възможно ли е това статистически? Възможна ли е такава рязка промяна в избирателните нагласи на хората само за 2 месеца? Да бяха 10 процента, 20 процента, 50 процента, дори цели 100 процента, или двукратно намаление, добре, но това са близо 200 процента! 200 процента. Такива резки обрати НЕ СЕ случват в реалния свят, а са плод на нещо друго - в случая очевидна електорална измама. Статистическата вероятност за подобно явление е някъде по-малко от 1 на поне 10 милиона.

Може ли да не е имало манипулации? Може. Ако вземете една монета, хвърлите я 10 милиона пъти, и всеки път отгоре излиза ези, тогава е възможно. Ако обаче един-единствен път отгоре се покаже тура, тогава изборите са били манипулирани. Разбирате ли? Имаме близо 100-процентна статистическа сигурност, че изборите за кмет в Благоевград са били манипулирани.

Нали се досещате, че именно това е главната причина ЦИК да забрани сверката чрез преброяване на разпечатаните контролни разписки, колкото и неудовлетворителни да са те. Защо в противен случай би ги забранила, щом като подобно контролно преброяване само ще увеличи сигурността и прозрачността на изборите? Без да правя допълнителни внушения, оставам на вас да разсъждавате, простата логика подсказва, че предходните парламентарни избори на 4 април също са били манипулирани в частта си машинно гласуване, и че бързо приближаващите нови парламентарни избори на 11 юли също ще бъдат манипулирани, този път фатално, поради изцяло машинния вот.

Не само защото осигуряващата логистиката компания Смартматик, приближена до венецуелските диктатори Чавес и Мадуро, е манипулирала избори в над 40 страни по света, а и защото те не пропускат да манипулират всеки един отделен вот. Защо да го правят? Нали затова са създадени и така си изкарват хляба? Освен ако не се случи събитие извън рамките на конвенционалното, което коренно да промени логиката на отчитане гласовете от машините, резултатите на 11 юли вече са ясни - първи ще са ИТН, а ГЕРБ може дори да са трети, в зависимост от това колко агресивни са Смартматик. Защо да не са агресивни, след като никой не им пречи и имат пълната подкрепа на ЦИК, където се вземат важните решения? До какво ще доведе това? До какво ще доведе тоталната подмяна на вота на хората с машините? До нищо добро.

Всяка една страна, където са стъпили Смартматик, впоследствие се е превръщала в руина. Прекрасен пример за това са Венецуела, Боливия и Филипините. В някогашната богата и просперираща Венецуела днес се води гражданска война, в Боливия ситуацията е много близка до гражданска война, а във Филипините населението тъне в мизерия и съвсем планово се извършват извънсъдебни екзекуции на мирни граждани. Ако Смартматик с техните диаболични машини трайно се установи в България, безспорно това ни чака и нас. Нищо че сме в Европейския съюз. Нищо че сме в НАТО. Какво от това? Ще проведат един бърз референдум с машините, и макар реално 70 процента от населението да са гласували за оставане в ЕС, манипулираните данни от машините ще покажат 70 процента превес на подкрепящите излизането ни от ЕС. И ще излезем от ЕС за нула време. А след това се упътваме право към Русия и Китай, или по-добре Куба и Северна Корея.

Хората искат точно това, нали? Какво ще попречи на такъв сценарий да се случи? Не забравяйте, че това са машини, тоест компютри, а с един компютър на практика можеш да правиш всичко - да прехвърляш гласове към други партии, да играеш забавни игри на екрана, да слушаш музика, или дори да сърфираш в интернет. Защо не?

Защо липсата на реален избор и заменянето му с псевдо такъв винаги води до банкрут на държавата? Много просто, понеже с нереален, изкривен вот, начело на управлението застават хора, които не са избирани от народа, не са одобрявани от него, и като правило са със слаби управленски качества, корумпирани и неадекватни. А лошото управление задължително води до провал, по-голям или по-малък. Демокрацията изчезва, а на мястото ѝ се явява диктатура. Добрите управленци излизат напред само при демократични избори, при недемократични избори излизат напред посредствените и направо негодните. Демокрацията е един вид естествен подбор на управление. А липсата ѝ води до крах на държавността. След това идват инфлацията, бедността, липсата на свобода на словото и елементарни граждански права, стълкновенията, гражданската война. Ще позволим ли това да се случи с България?

В тази връзка, си позволявам отново да апелирам към здравия разум на всички, които милеят за България и не искат тя да се превърне в блато, подобно на Северна Корея и Куба. Моля ви, бъдете активни. Все още има малко технологично време преди адът да настъпи. Моля ви, изразете гражданската си, политическа и медийна позиция, като призовете ЦИК в единен глас да преразгледа решението си за забрана броенето на контролните разписки за сверка на резултатите в най-кратък срок. Пишете писма, апелирайте от екраните, окажете натиск. Обърнете се към международните институции за подкрепа. Обърнете се към гражданите. Използвайте всякакви позволени методи, за да се принуди ЦИК да брои задължително контролните разписки веднага след края на изборния ден, понеже те са единствената реална гаранция, макар и в непълна степен, за легитимността на изборите. Не може да се вярва на загадъчния софтуер във вътрешността на устройствата, който никой не вижда, и който в случая на прословутата с измамите си Смартматик очевидно е дефектен. И не забравяйте - каква политическа кампания провеждате няма никакво значение, какво пишат и публикуват медиите няма никакво значение, как ще гласуват хората няма никакво значение. Всичко, което има значение, е как машините ще отчетат вота. Бъдете активни или демокрацията ни загива.  


Топ новини

виж още

Актуална тема

Мрежата

виж още