Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Мрежата
  3. Мъж алармира за кражба на лични данни, оказа се в списъка на „Атака“

Мрежата

Мъж алармира за кражба на лични данни, оказа се в списъка на „Атака“

Мъж алармира за кражба на лични данни, оказа се в списъка на Атака - Tribune.bg
Снимка:

Предизборната кампания стартира и всеки един гражданин може да провери дали името му фигурира в списъците подкрепящи партия за предстоящия вот. Именно това е направил Борис Ганчев. Оказва се, че без да знае и без негово съгласие данните му фигурират в списъка с хората подкрепящи партия „Атака“.

По думите на Ганчев той не само никога не е давал своето съгласие за това, но и „ненавижда съществуването ѝ“. Той е категоричен, че става въпрос за кражба на лични данни и документална измама и призовава всеки един да влезе и да провери дали името му случайно не присъства в някой списък, без да е дал съгласието си.

Видно от коментарите под поста му става ясно, че той не е единственият с откраднати лични данни. Негови познати споделят, че също намират имената си в списъци на партии, които дори не са чували.

Ето какво написа Борис Ганчев:

Приятели, важно ⚠️ Преди малко проверих в сайта на ЦИК и с тотален шок установих, че се намирам в листите на подкрепилите за явяване на изборите партия "Атака". Партия, която не просто ненавиждам от съществуването ѝ, но и собственоустно съм храчил воленчо!

Очевидно става въпрос за кражба на лични данни и документна измама.

Първото нещо, коеето ще направя като се прибера, ще е да входирам жалба и ще пусна развитието тук.

Силно ви съветвам и вие да проверите дали някоя партия не си ви е "присвоила" в списъците си... Можете да го направите от тук:

https://www.cik.bg/bg/ns02.10.2022/podpiski

Трябва ви ПИК (от линка на страницата), след което да го потвърдите от email-a си. Въвеждате ЕГН, ПИК и captcha код и получавате резултата. Отнема 2-3 миннути. Повечето крадени подписи са именно на партии като на Расате, Вгъзраждане и Атака.


Топ новини виж още
Актуална тема
Анкети