Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Мрежата
  3. Михаил Кръстев към Ивайло Мирчев: Излезте от филма, България не е конфискувала 213 519 биткойна през 2017 г

Мрежата

Михаил Кръстев към Ивайло Мирчев: Излезте от филма, България не е конфискувала 213 519 биткойна през 2017 г

Михаил Кръстев към Ивайло Мирчев: Излезте от филма, България не е конфискувала 213 519 биткойна през 2017 г - Tribune.bg
Снимка:

От Фейсбук профила на журналиста Михаил Кръстев

България НЕ е конфискувала 213 519 биткойна през 2017 г., излезте от филма Ивайло Мирчев. 

Абсурдно е да се твърди, че някаква гаражна банда е разполагала с биткойни за милиарди в хардуер, достъпът до които доброволно е предала на ГДБОП и прокуратурата. Доста преди 2017 подобни количества биткойни се съхраняват при по-строги условия, отколкото златния резерв на цели държави.

Абсурдно е да се мисли, че тези 213 519 биткойна могат да бъдат “усвоени” от mafiqta. Биткойн е най-лесно проследяемия актив в света. Буквално с три клика мога да ви кажа колко са дарителите в крипто на Да, България или на Биволъ (сумарно 9 трансакции за 1200$). Продажбата на биткойни за милиарди от един или няколко портфейла не може да мине незабелязано в мрежата, както и съхранението им.

Най-доброто, което може да постигне парламентарното питане, което наистина би било полезно, е най-накрая институциите да си признаят, че нямат представа какво са конфискували, ако въобще са конфискували нещо. Току виж са прибрали Doge, достатъчен, за да се плати сметката за ток на НС за един месец, пак е нещо.

 


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети

Правилно ли е решението за отпускане на великденски добавки за най-бедните пенсионери?
Покажи резултати Скрий резултати