Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
English

Новини, анализи, мнения - Tribune.bg

Меню
  1. Начало
  2. Мрежата
  3. Дамянова за снимките: Директна атака към всеки, който вярва, че няма нищо по-ценно от личността и демокрацията

Мрежата

Дамянова за снимките: Директна атака към всеки, който вярва, че няма нищо по-ценно от личността и демокрацията

Снимка:

Публичното несъгласие с опитите на различни групи да ни държат в страх е единственият начин да продължим да пазим свободата си

Милена Дамянова,  Фейсбук

Вчера бях на пресконференция на лидера на ГЕРБ и министър-председател на България Бойко Борисов и на нашата партия, която толкова много се коментира днес във фейсбук, а и не само. И затова ще си позволя да кажа публично какво мисля:

1. Атаките и опитите за създаване на напрежение от страна на всички, които искат да внушат страх и да дискредитират, омаловажат, подценят и директно да обвинят премиера и ГЕРБ, няма да доведат до нищо повече от това обществото ни отново да живее в притеснения за свободата си. И не, не е пресилено. Защото цялата тази история е директна атака към всеки, който вярва, че няма нищо по-ценно от личността и демокрацията. И се бори за това.

2. Казват, че като настъпиш змията (а тя не е и една), тя най-много хапе. Много хора, които години наред са живели над законите, искат да продължат по този път. Но всеки път рано или късно свършва. И всеки трябва да носи отговорност.

3. Други пък, които ей сега са разбрали какво е да ти делегират власт и пост, решават, че тяхната персона е най-важна и всяка секунда изискват към тях отношение като към император. Ама фуражка с корона... По-лошото е, че поведението им не е „мъжка закачка“, както писаха по медии, а е знак за опити за дестабилизиране на държавата, за която уж си се клел да отговаряш и пазиш.

4. Всъщност, няма да изброявам повече. Но искам да знаете, че подобни опити за атаки не са свади на жълтите павета. Това има директен ефект върху процеси, които касаят всеки от нас, семействата ни, приятелите ни, съседите... Защото предстоят няколко важни процеса. Първият е влизането на България в Европейския банков съюз. Съюзът гарантира еднакви правила за банките и вземането на решения при влизането в кризи. В ситуацията на пандемия това е от изключително значение. Ще има пряк надзор и пряка защита. Вторият е официалното решение за отпадането на мониторинга.

5. И накрая ще добавя още нещо – публичното несъгласие с опитите на различни групи да ни държат в страх, да създават дестабилизация и напрежение е единственият начин да продължим да пазим свободата си. Тя е най-важният ни избор!  


Коментари (1)

кесо За съжаление тая комунистическа кобра съвсем не е настъпена, напротив тя вече повече от 75 години е стиснала здраво за гушата българскито общество и няма и най-малкия намек, че ще го остави на мира.
18.06.2020 12:31 / Отговор

Добави коментар
Топ новини

виж още

Актуална тема

Мрежата

виж още