Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
English

Новини, анализи, мнения - Tribune.bg

Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Маноил Манев: Случващото се с изтеклите снимки е политическо-мафиотска атака

Политика

Маноил Манев: Случващото се с изтеклите снимки е политическо-мафиотска атака

Снимка:

„Случващото се в момента е комбинация от политическа атака на хора без политически възможности и мафиотски методи. То е немислимо и не може да продължава по същия начин. Единни сме и битката няма да спре“. Това каза депутатът от ГЕРБ Маноил Манев пред БТВ.

„Да ти пратят снимка, да се видиш как спиш. Другите снимки са за публиката. Да се видят пари, злато. Снимката, която е важна е тази, е с която казват „пращаме ти да видиш, че и в спалнята не си сам“. Аз мисля, че премиерът каза какво вижда. Вие видяхте преди малко и Тихомир Стойчев как се гърчи в желанието си да каже, че нещата са факт, но без да се усети ги обори всичките. Ако това е спалнята в резиденцията, то до нея достъп имат много хора. Въпросът е кой е снимал премиера точно как спи и защо се вади сега. Политическият ни живот стана кална историята. Вижте какво е посланието към хората: снимаме премиера докато спи“, посочи Манев.

„Мястото на цялата парламентарна група беше до премиера, за да покажем, че това което се случва е немислимо. Ние сме единни“, категоричен е той.

По думите му обаче тази политическо-мафиотска атака няма да подейства по този начин на Бойко Борисов и ГЕРБ.

„Снимките всъщност са предназначени за сплашване. Отговорът ни е, че ще се опръскаме с кал, докато газим в нея, но ще продължим напред“, категоричен бе депутатът от ГЕРБ.

Според Манев НСО не си е свършила част от работата, за да се появят „такива мафиотски заплахи към премиера“.

„Ако на снимката е спалнята, която се намира в държавната резиденция, до нея имат достъп доста хора – охрана, чистачки, поддръжка и други. Въпросът обаче е кой е снимал премиерът, докато спи. Кога го е снимал и защо сега се вадят тези снимки“, на мнение е Манев.

Според него посланието на тези хора е, че могат да правят всичко, което пожелаят. Всесилни са и „няма нужда да отговарят за 18-те си повдигнати обвинения“. С това Маноил Манев визира Васил Божков.

„От другата страна, като се намерят двама-трима политици, които са решили, че калната вълна за тях е хубава - ето я комбинацията. Ще излезе много ясно кои са политиците. Ние казахме много пъти, че има хора, които не искат да отговарят на едни въпроси. Вчера Цветан Цветанов обвини цялата си партия. Той каза такива гнусни неща по отношение на хората, с които е работил, че нямам думи. Ще излезе този, който е снимал, но няма да се отрази, а хората ще останат с тази история. Това е целта.“, каза още Маноил Манев.

„На тази гнусна история, която се развихри вчера, трябва да има отговор и НСО трябва да даде своите отговори. Президентът да не се крие, да излезе и да отговори и за службата, защото той е ръководителят ѝ“, призова депутатът от ГЕРБ.

„Не е вярно, че има дублиране на НСО. Има много хора, които не може да бъдат охранявани. Може ли да ми покажете една структура, която е подчинена само на един човек и това е само НСО. Когато работихме Закона не сме мислили за никакво дублиране. Трябва да има възможност да се поема охраната на хора и на по-ниски длъжности. Това се решава от комисия. Само с нейно решение“, коментира още Манев.

„В аудио записа изобщо не разпознавам премиера“, заяви още той.  


Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар
Топ новини

виж още

Актуална тема

Мрежата

виж още